Novak Djokovic

Sendt på kaoshotell

Store protester etter at tennisstjerna Novak Djokovic (34) skal ha måtte flytte inn sammen med flyktninger i Melbourne. - Ble behandlet som en kriminell, sier faren.

PARK HOTELL: Novak Djokovic skal befinne seg inne på dette hotellet i påvente av en innreiseavgjørelse. Foto: Reuters/NTB
PARK HOTELL: Novak Djokovic skal befinne seg inne på dette hotellet i påvente av en innreiseavgjørelse. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kom beskjeden om at tennisstjerna Novak Djokovic først rett over helga vil få svar på om han får bli i Australia.

Dermed kommer tennisstjerna mest sannsynlig til å tilbringe en helg på det som en gang var Park hotell i Melbourne, Australia. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

På sine hjemmesider beskriver Park Hotell seg som et luksuriøst 4,5 stjernershotell med en ypperlig beliggenhet.

Men historiene fra det som nå er Djokos karantenehotell forteller noe annet. Ifølge Code Sports er døra på det en gang luksuriøse hotellet stengt og den eneste inngangen er gjennom garasjeanlegget under.

ANKOMMER: Et bilde som skal vise tennisstjerna som ankommer hotellet. Foto: Reuters/NTB
ANKOMMER: Et bilde som skal vise tennisstjerna som ankommer hotellet. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Brann og covidutbrudd

Park hotell blir nemlig brukt til å huse asylsøkere og den siste tida har australske medier rapporter om flere kritikkverdige forhold på hotellet

I oktober var det et coronautbrudd blant flyktningene og asylsøkerne, der minst 22 av de 46 skal ha blitt smittet.

STØTTES: Djokovic støttes av mange som har møtt opp utenfor hotellet. REUTERS/Sandra Sanders
STØTTES: Djokovic støttes av mange som har møtt opp utenfor hotellet. REUTERS/Sandra Sanders Vis mer

I slutten av desember brøt det ut to branner på tredje og fjerde etasje i bygningen. En person ble sendt til sykehus og en ansatt skal ha blitt angrepet, ifølge politiet.

Undersøkelsene etter brannen skal ha avslørt flere brannfarer i den fem etasjer høye bygningen, skriver Fox Sports.

– Sjokkert

Asylsøkerne skal også ha klaget på maten i bygningen og flere asylsøkere delte bilder av mat som hadde både mugg og mark på seg.

I romjula fortalte Mustafa Salah at han mente maten de ble servert var farlig.

- Jeg var sjokkert, maten de leverte setter folk i fare. Selv dyr kan ikke spise denne maten, fortalte Salah, som er asylsøker på hotellet, til SBS News.

Den iranske asylsøkeren Hossein Latifi kritiserte også maten.

- Jeg kastet opp to ganger. Jeg kastet også opp for noen dager siden av en tunfisk-middag. Det er ikke sunn eller god mat

Grensemyndighetene i Australia svarte aldri SBS News direkte på hvorfor maten var dårlig, men sa at de innsatte skal ha tilgang til passende mat

- Bør få flytte

Utenfor hotellet er det nå to grupper som protesterer:

De som støtter Djokovics vaksinenekt og de som protesterer mot forholdene på hotellet.

Protestantene som støtter flyktningene kaller hotellet for «Park prison» og flere av asylsøkerne skal ha vært der i mange år.

På en pressekonferanse torsdag raste Djokovics far, Djordje Djokovic, mot australske myndigheter og behandling sønnen har fått.

- Han ble ført til et skitten rom på et migranthotell til uten noen eiendeler, som han ble fortalt ville bli returnert til ham når han kom tilbake til Europa, sa faren ifølge The Age og fortsatte:

- Han ble behandlet som en kriminell, mens han er en sunn og anstendig mann og en idrettsmann som ikke har satt noens liv i fare og ikke har begått noen føderal eller juridisk lovbrudd, avslutter han.

Serbias statsminister Ana Brnabic, forteller Sky News at hun mener Djokovic bør få lov til å forlate hotellet og flytte til en leiligheten teamet rundt Djokovic har leid.

- Jeg mener Novak har blitt behandlet annerledes enn noen annen tennisspiller som har reist til Australia, sier Brnabic.

Slik ståa er nå skal Djokovic bare bo på hotellet i minst fire dager til, i påvente av rettens avgjørelse mandag. Dermed er det fortsatt usikkert om stjerna får deltatt på årets utgave av Australian Open.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer