Eliteserien runde 19: Brann mot Tromsø

Sendt på sykehus: - Bør bli straffet i etterkant

Flere eksperter reagerer på Daouda Bambas albueplanting i ansiktet til Simen Wangberg i kampen mellom Brann og Tromsø. Sistnevnte ble sendt direkte til sykehus.

HODESKADE: Tromsøs Simen Wangberg ble liggende på bakken etter at Daouda Bambas albue traff han i hodet. Nå reagerer ekspertene på situasjonen. Video: Eurosport Vis mer
  • Brann - Tromsø 2-3 (1-1)

Etter åtte minutters spill datt Simen Wangberg i bakken etter at Daouda Bambas albue traff hodet til midtstopperen. Wangberg måtte forlate banen umiddelbart. Jostein Gundersen kom inn for Wangberg, i en kamp der gjestene tok med seg de tre poengene hjem til nord.

I pausen sa Bamba dette om situasjonen:

- Jeg falt og når man faller ned så vet man ikke hvordan man skal kontrollere seg, man prøver å lande. Jeg synes synd på han og for at han måtte gi seg. Jeg håper det ikke er så ille og jeg håper han blir bra igjen fort.

Han avkrefter at det ble gjort med vilje.

- Nei, nei, nei, sa Bamba til Eurosport.

- Helt soleklar

En situasjon så grov at ekspertene mener han var heldig at han ikke fikk direkte rødt kort. Bamba slapp derimot med skrekken, ettersom dommer Tommy Skjerven ikke fikk med seg albuebruken til spissen.

- Det ser ut som han gjør det bevisst. Han gjør jo en bevegelse, det er ikke en naturlig bevegelse det der, sa Joacim Jonsson under fotballsendingen til Eurosport.

Kjetil Rekdal, som også var i sendingen, er enig med Jonsson.

- Er det bevisst, så er det ikke noe å diskutere, sier Rekdal til Eurosport.

Etter å ha studert situasjonen flere ganger, konkluderer ekspertene med at Bamba burde vært utvist.

- Helt soleklar. Paradoksalt nok så er det han som har scoret for Brann, fortsetter han.

Også Jesper Mathiesen reagerte kraftig på situasjonen.

Til TV 2 sier eksperten at spissen bør utestenges i 10 til 15 kamper på grunn av videobevis.

- Jeg mener det burde gitt ti til 15 kampers karantene, men det får han naturligvis ikke. Det blir vel to eller tre. Men det er farlig spill, for om Wangberg hadde fått mange slike i hodet i framtida så må han legge opp og har hodepine resten av live, sier Mathiesen, og fortsetter:

- Det skjedde i en duell hvor det ikke var naturlig at dommeren hadde fokus. Dommeren så det ikke, så dermed kan Bamba straffes i etterkant. Så gjenstår det å se på hvor mange kamper han får, avslutter han.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

METERHØYE SNØKANTER: Folk har latt seg overraske over flere meter høye snøkanter rundt banen under serieåpningen mellom Tromsdalen og Åsane i OBOS-ligaen. Video: Fotball Media Vis mer

Borteseier

Bamba var mannen som sendte Brann i ledelsen etter 22. minutter. Likevel var det Tromsø som trakk det lengste strået.

Fem minutter før pause utliknet Tromsø etter et uheldig selvmål fra Vito Wormgoor. Et frispark fra Gamst Pedersen ble slått inn i feltet, og Wormgoors forsøk på en klarering endte i eget mål.

I det 56. minutt leverte Onni Valakari ei perle av et mål. Midtbanespilleren fikk drømmetreff i krysset med et skudd fra langt hold. Målet satte fyr på Tromsø, som kort tid seinere fant veien igjen til nettmaskene. Denne gangen var det tidligere VIF-spiller, Fitim Azemi, som stupte frem og sørget for 1-3.

Azar Karadas reduserte for hjemmelaget like før full tid, men målet var ikke nok til å få med seg poeng mot Tromsø.