Sendt rett hjem fra Roma

Tennisspilleren Christian Ruud maktet ikke å følge opp sine gode resultater fra Monaco nylig. I Roma i kveld ble nordmannen rundspilt av Carlos Moya, som vant med to strake sett på under en time.

Moya vant 6-3, 6-1 i en kamp som startet klokken 22.00 i kveld.

Christian Ruud hadde da allerede spilt tre kamper i siden fredag ettersom han måtte spille kvalifiseringskamper før hovedturneringen. De to spillerne har møtt hverandre tre ganger i karrieren, og alle gangene har Moya vunnet.

Overlegen motstander

Moya var bedre i det meste, selv om det første settet var svært jevnt. Moya fikk inn fem servess og Ruud hadde to dobbeltfeil, mens motstanderen ikke hadde noen. I tillegg klarte aldri nordmannen å bryte gamene der motstanderen hadde serven.

-Jeg har fått en strekk i låret og har dessuten vondt i den høyre skulderen, forklarte Ruud til Dagbladet :på nettet etter kampen. -Det er vanskelig å slå Moya når jeg ikke er 100 prosent. Nå skal jeg hjem. Det er 14 dager til neste turnering, og fram mot denne turneringen skal jeg få behandling for skadene.

Trøst

Christian Ruud tapte kampen, men kan likevel innkassere 72 000 kroner i pengepremie for kveldens kamp. Ikke verst timelønn tatt i betraktning at kampen var under en time lang.

Christian Ruud er denne uken rangert som nummer 92 på verdensrankingen.