Sendt til skogs

MOLDE (Dagbladet): Dagen etter ydmykelsen mot Stabæk, føyk MFK-spillerne gjennom skogen for å riste av seg stølheten og skuffelsen. Peter Rudi (27) er usikker på framtida - 1. juli er han kontraktsløs, og kan gå hvor han vil.

I Molde forventer alle at han blir værende i barndomsbyen for å hjelpe MFK til nye triumfer. - Valget er ikke enkelt. Jeg har mange alternativer. Innen uka bør jeg ha bestemt meg, sier Rudi til Dagbladet.

Rudi ledet an troppene i skogen med sine karakteristiske lange elgkliv. Gutten med steget sliter med tankene rundt valget av arbeidsgiver. 1. juli er han kontraktsløs, og kan gå hvor han vil.

Ikke storklubb

Molde har gitt ham tilbud. Trond Sollieds Brugge er et annet hett alternativ. Vålerenga og Kjetil Rekdal har vært nevnt. Og agent Rune Hauge har som vanlig flere andre mer eller mindre aktuelle kandidater på hånda.

- Grunnen til at dette er vanskelig, er at dette kan bli en av mine siste kontrakter. Derfor er det viktig å velge riktig, forklarer Rudi.

- Tenker du mye på penga?

- Nei, faktisk ikke. Nå er det sportslige viktigst. Jeg har tjent svinebra i England, og har kommet til et punkt der jeg kan ta mest hensyn til de sportslige utfordringene. Jeg trenger ikke nødvendigvis å spille i en storklubb, bare jeg får tillit til å spille i en posisjon jeg trives, og ha sånn noenlunde fast plass på laget.

Man kan si mye om Petter Rudi, men jålete er han ikke. Han har kjøpt leilighet og tomt til feriehus i Molde. Det er der han har røttene. Mens hans sitter og prater med Dagbladet stryker det tre personer forbi på turstien like ved treningsbanen.

- Hei, Petter. Nå må du ikke forlate oss. Vi trenger deg her, roper en av de forbipasserende.

Rudi hilser tilbake. Smiler og sier at han ikke har bestemt seg ennå.

Dårlig image

- Jeg har fått mange sånne henvendelser de siste dagene. Det er hyggelig. Jeg kjenner vel ikke alle i byen her, men den er jo ikke så stor, smiler han.

Utad har både Rudi og Molde fått et image som sutrete, flåkjefta, sure og arrogante. Etter RBK-kampen ble det skrevet at Petter Rudi brukte å dunke hodet i betongveggen på stadion for å psyke seg opp før kampen.

- Helt ufattelig at noen kan skrive sånt så lenge det ikke er sant. Men når det bygger seg opp med negative ting, så kommer det til et punkt der jeg ikke bryr meg lenger.

- Så du dunker alstå ikke hodet i veggen?

- He, he. Det har jeg aldri gjort.

- Men det er vel ikke hyggelig at folk snakker dritt om deg og laget?

- Nei, men jeg vil ikke snakke mer om det der. Jeg er ferdig med det.

Rudi avkrefter også at Molde-trener Gunder Bengtsson er autoritær, og at laget lider under jerndisiplinen svensken har innført.

- Helt feil. At man krever at folk skal komme tidsnok på trening, er ikke jerndisiplin. Humøret og stemningen i laget er rolig og fin. Vi har det normalt.

Angrer

Han innrømmer likevel at han kan finne på å være stor i kjeften. En gang gikk han ut på TV og kalte sin daværende lagkamereat Benito Carbone for «en stor idiot».

- Det var litt dumt, men det er eneste gangen jeg har sagt noe sånt utad. Jeg og Carbone kom faktisk veldig godt overens. Jeg likte ham godt, smiler Rudi.

- Men i kampens hete kan det vel komme tøffe meldinger mot motspillere?

- Ja, men jeg har aldri gått av banen og følt at noen har sagt noe stygt til meg.

- Men spørsmålet er vel om du har gått av banen og følt at du sjøl har sagt stygge ting til andre?

- Ja, det har jeg nok. Men jeg tror 90 prosent av alle fotballspillere forandrer personlighet i en konkurransesituasjon. Det er helt naturlig.

DAGEN DERPÅ: Petter Rudi leder an gruppa av Molde-spillere på løpetur i skogen etter det stygge tapet for Stabæk på hjemmebane. Bak følger Daniel Berg Hestad, Thomas Mork, André Schei Lindbæk og Petter Singsaas.