Sendt til sykehus

Lasse Sætre ble sendt rett på sykehus etter at han ble matforgiftet på flyet til skøyte-VM i Calgary.

Sætre var ikke akkurat klar for en 10 000 meter da han landet i den kanadiske VM-byen mandag ettermiddag lokal tid.

-  De siste tre timene på flyet var helt jævlige. Det kom begge veier, for å si det sånn. Og det er ikke mange kvadratmeteren på et flydo, sier Sætre til Dagbladet.

Påkjenning

Sætre tok flere prøver på sykehuset. Legen konstaterte matforgiftning før han fikk lov til å dra til utøverhotellet ved 01-tida natt til tirsdag.

-  Jeg er fremdeles rimelig utmatta, og trenger å få styr på kroppen. Det har vært en utrolig påkjenning, sier Sætre - 10 dager før allround-VM starter.

-  Jeg spiste en burger ved mellomlanding i London - og en kyllingfilet med ris på flyet. Men jeg vet ikke hva som førte til matforgiftning. Jeg spiste det samme som de andre gutta, forteller hedmarkingen.

Venter på prøver

Sætre håper nå sykehusoppholdet ikke setter ham for mye tilbake før VM-løpene.

-  Det er såpass mange dager til - gudskjelov - at jeg tror det skal gå greit. Nå orker jeg ikke å fokusere på det. Jeg regner med at jeg er i orden om et par dager. Nå har jeg mer enn nok med å komme meg ned til matsalen, sier Sætre som i går kveld fortsatt hadde mageknip.

Sætre venter fremdeles på resultatene på de siste prøvene fra sykehuset i Calgary. Eskil Ervik, Håvard Bøkko og Øystein Grødum er Norges tre andre VM-deltakere.

MATFORGIFTET: Lasse Sætre har fremdeles vondt i magen etter å ha blitt matforgiftet. - Jeg regner med at jeg er i orden om et par dager, sier Sætre.