SAS kansellerte:

Sendt ut på marerittur

Håndballaget Haslum IL G2006 fryktet en sportslig marerittstart på sommerferien, men blir reddet av en 28 timer lang busstur.

DRAR TIL SPANIA: Haslum-spillerne (f.v) Oscar Ulvemoen Persson, Brage Sandvik Molstad og Trym Rognved-Skui. Foto: Privat
DRAR TIL SPANIA: Haslum-spillerne (f.v) Oscar Ulvemoen Persson, Brage Sandvik Molstad og Trym Rognved-Skui. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun timer før avreise til en håndballturnering i Spania fikk Haslum IL-guttene den tunge beskjeden:

Flyet deres tirsdag morgen var et av fire som var innstilt av SAS. Turen som var planlagt flere år i forveien var på vei til å gå i vasken.

- Vi prøvde å sjekke inn tidligere mandag, men utover ettermiddagen var det noen som ikke fikk sjekket inn. Klokka 18.00 fikk vite at flyet 08.00 tirsdag morgen var kansellert. Så da var tre års sparing for disse gutta som skulle på håndballturnering i det blå, sier lagets reiseleder Kristine Sandvik til Dagbladet mandag kveld.

To av lagets spillere, Brage Sandvik Molstad og Trym Rognved-Skui, gjør det overfor Dagbladet klart at beskjeden naturlig nok var en enorm nedtur.

- Selvfølgelig er det veldig trist. Dette er en tur vi har gledet oss til lenge. En potensiell trist start på sommerferien, sier Brage.

Trym legger til:

- Vi har solgt mye dopapir og stått på hardt for denne turen. Hvis det ikke blir tur blir det vel bare trening hjemme i hallen.

FORTVILET: Håndballaget Haslum IL G2006 sin reiseleder Kristine Sandvik. Foto: Privat
FORTVILET: Håndballaget Haslum IL G2006 sin reiseleder Kristine Sandvik. Foto: Privat Vis mer

Seig redning

Alt håp var likevel ikke ute. Reiseleder Sandvik startet en desperat jakt på alternative løsninger for å komme seg til Spania.

For selv om SAS fortalte Sandvik at de skulle komme tilbake med en alternativ ombooking, trodde ikke reiselederen det var særlig realistisk.

- Det er vanskelig når vi er en gruppe på 29 mennesker som skal reise med samme fly.

Løsningen ble dermed et langt tregere og dyrere framkomstmiddel.

- Vi fant ut at det mulig å leie buss, sier Sandvik.

Gruer seg

Og det ble også redningen for håndballaget, som klokka 08.00 tirsdag morgen starter den lange turen fra Nadderud til Barcelona. Uten stopp tar det rundt 28 timer - én vei.

Laget kommer naturlig nok til å stoppe for å sove underveis. Til tross for at de altså reiser tidlig tirsdag morgen er de likevel ikke fremme før seint onsdag kveld, men rekker med det akkurat turneringen som begynner torsdag.

Sandvik forteller at hun knapt klarer å se for seg hvordan den seige turen blir.

- Ring meg onsdag ettermiddag, skriver hun i en SMS, etterfulgt av en latter-emoji.

Hun fortsetter:

- Vil helst ikke tenke på det. Tar imot tips til gode serier å laste ned.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer