Sendte Brann til himmels

Jubelscenene ville ingen ende ta i Brann-leiren etter 3- 2 seieren mot Sogndal i går. Tommy Knarviks scoring tre minutter på overtid fikk bergenserene til å ta helt av. - Jeg fikk frysninger på ryggen da jeg så ballen gå inn, smiler midtbanespilleren som vil spille spiss.

Tommy Knarvik ble hyllet av både medspillere og supportere i rød drakt som hadde tatt turen inn Sognefjorden for å få med seg det klassiske Vestlands-derbyet mot Sogndal. De over fire tusen på tribunen fikk oppleve en thriller av en kamp på Fosshaugane.

Sogndal var det klart beste laget og vant sjansestatistikken overlegent. Men Brann har noe som bunnlaget Sogndal ikke har - effektive målscorere. Thorstein Helstad og Petter Furuseth Olsen scoret på de to sjansene de fikk. Tommy Knarvik var like iskald framfor mål da han fikk sin sjanse tre minutter på overtid.

Måtte le

- Jeg måtte le da dommeren blåste av kampen rett etter scoringen. God timing, stråler Knarvik, som karakteriserer 3- 2-scoringen som sin viktigste i sin tid i Brann.

- Jeg hadde krefter til å ta et løp til. Ballen dalte ned i beina mine, og det var bare å klinke til. Det var utrolig deilig å se den gå inn, sier Knarvik, som syntes det var fantastisk å stå foran supporterne etter kampen.

- Det er første gang jeg er matchvinner og i dag føles det ekstra godt, sier Knarvik.

Vil lenger fram

Tommy Knarvik har gjort en solid jobb på Brann sin midtbane etter at trener Teitur Thordarson flyttet han ned ett hakk på banen. Men Bergens store helt vil lenger fram på banen igjen.

- Det er spiss jeg vil spille. Scoringen i dag må da være en god søknad, sier Knarvik, og klapper gullfoten i garderoben. Men han understreker at han gjør det han får beskjed om av treneren.

Barriere brutt

- Jeg spiller der Teitur vil ha meg. Men jeg føler at jeg har mer å bidra med som spiss. Det er det jeg har jobbet med på trening i lang tid, sier Knarvik, som er glad for at Brann har brutt en liten barriere:

- Vi har ikke vunnet i Sogndal siden i 1994. Det var på tide at vi greide å rette på det, smiler Knarvik etter sin andre fulltreffer for sesongen.

Kampene mellom Sogndal og Brann er alltid preget av mye nerve og prestisje, og de siste sesongene har publikum fått full valuta for pengene. I fjor avgjorde Rune Bolseth kampen på overtid. I år var rollene skiftet om.

- Det var utrolig herlig å ta full pott, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

BRANN I FYR OG FLAMME: Tommy Knarvik (t.h.) ble den store helten da han scoret seiersmålet mot Sogndal tre minutter på overtid. Ivar Rønningen og resten av Brann hyllet den iskalde avslutteren.