Sendte City ut av Champions League

Opplagt Messi ledet Barcelona til kvarten.

(Dagbladet): Barcelona - Manchester City 2-1, sammenlagt 4-1.

Manchester City hadde et visst håp da de entret Camp Nou. Barcelona har ikke virket like suverene denne sesongen som tidligere år. Lionel Messi har kastet opp på banen, løpt mindre enn vanlig, og ikke bøttet inn mål som på sitt beste.

Men i dag var den lille argentineren igjen en håndfull. Han scoret ledermålet, og før det var han både snytt for et straffespark, feilaktig avvinket for offside da han serverte Neymar på åpent mål og hadde satt et skudd i stanga.

Midtveis i andre omgang løsnet det omsider for Messi, selv om han kanskje skulle vært stoppet for offside da han først scoret.

- Vi har vært utsatt for hard kritikk. Vi vet at det er sånn det er her. Det forventes at vi vinner hver gang. Derfor var det så viktig å gå videre, sier Messi til Viasats reporter etter kampen.

Foran første møte med City omtalte Jose Mourinho årets utgave som det «verste Barcelona-laget på flere år».

Messi forklarer lagets voldsomme feiring med lettelse etter det forsmedelige tapet mot Real Valladolid i helga.

- Vi feiret målet i så stor stil fordi det ga oss den roen vi trengte etter en fryktelig kamp mot Valladolid i helga, sier han.

Snytt for straffe City hadde ballen mest i åpningsminuttene, men skapte ikke klare scoringssjanser.

Barcelona tok gradvis over initiativet, og skapte flere store sjanser.

Messi, Neymar og Xavi hadde alle brukbare sjanser. Messi ble antakelig snytt for et straffespark, og en Neymar-scoring ble meget tvilsomt annullert for en feilaktig idømt offside på pasningslegger Messi.

City hadde også sine muligheter. David Silva skjøt over fra utkanten av feltet. Seinere serverte han første omgangs tekniske høydepunkt da han volley-hælsparket en utsøkt pasning rett i beina på Samir Nasri. Franskmannen avsluttet imidlertid rett på Victor Valdes.

Like før pause fikk Neymar ballen servert etter en dribleserie signert en Messi i godt slag og spillehumør. Neymar fintet vekk Joe Hart som kom langt ut fra målet sitt, men en utespiller tok oppstilling på streken og nikket vekk skuddet fra brasilianeren.

Messi i stanga Sjansene kom i begge ender av banen også tidlig i andre omgang. Edin Dzeko kom inn for Sergio Agüero i pausen, og var tidlig frampå et par ganger for City.

Lionel Messi fortsatte å skli gjennom City-forvaret, og satte ballen i stanga drøye fem minutter inn i omgangen.

Midtveis i omgangen hadde Messi omsider marginene på sin side. Han var kanskje i offside da Fabregas forsøkte å slå en stikkpasning inn i feltet. Pasningen traff Joleon Lescott, men trillet videre til en våken Messi, som lobbet ballen forbi Hart.

Med et snaut kvarter igjen å spille skulle City hatt straffespark. Gerard Pique felte Dzeko, men franske Stéphane Lannoy blåste ikke straffe.

Dermed ble han omringet av sinte City-spillere. Den aller sinteste var Pablo Zabaleta, som snakket på seg gult kort, hans andre i kampen.

Reduseringen kom til slutt for City. Etter en corner sto én Barcelona-spiller igjen inne i femmeteren og ødela offsidefella til lagkameratene. Dermed kunne kaptein Vincent Kompany enkelt styre inn 1-1.

Men på overtid danset Andres Iniesta seg rundt Joe Hart, og trillet ballen ut til Dani Alves, som knallet inn 2-1.

I FIN FORM: Lionel Messi var opplagt og scoret målet som egentlig punkterte kampen da han lobbet inn 1-0 over Joe Hart. Til slutt vant Barcelona 4-1 sammenlagt mot Manchester City. Foto: Gustau Nacarino, Reuters / NTB Scanpix
I FIN FORM: Lionel Messi var opplagt og scoret målet som egentlig punkterte kampen da han lobbet inn 1-0 over Joe Hart. Til slutt vant Barcelona 4-1 sammenlagt mot Manchester City. Foto: Gustau Nacarino, Reuters / NTB Scanpix Vis mer