Brann og Bamba senket Aalesund:

Sendte gamletreneren ned

Det ble ikke noe hyggelig gjensyn med Brann Stadion for Lars Arne Nilsen. Han fikk se gamleklubben kvitte seg med nedrykksspøkelset – samtidig som Aalesund rykket ned.

HAT TRICK: Daouda Bamba feirer en av tre scoringer mot Aalesund. Foto: Marit Hommedal / NTB
HAT TRICK: Daouda Bamba feirer en av tre scoringer mot Aalesund. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Brann – Aalesund 3–1

Det har vært klart lenge, men lørdagens tap gjør nå at det heller ikke er teoretisk mulig å holde plassen.

For Brann gjør seieren at de har sju poengs luke ned til Strømsgodset på kvalifisering, med én kamp mer spilt enn de fleste andre lagene. Med det bør plassen godt på vei være sikret.

Bambas revansj

Det er takket være Daouda Bamba.

Spissen ble hentet til Bergen fra Kristiansund for rundt ni millioner sommeren 2018. Men han slo ikke til, og var i en rekke konflikter med trener Lars Arne Nilsen, fram til treneren fikk sparken tidligere i år.

Lørdag var Nilsen tilbake med sin nye klubb Aalesund lørdag. Da sa Bamba takk for sist.

Først sendte han Brann i ledelsen med et velplassert skudd som gikk stang inn.

ZLATAN: Fotballtrikser Tobias Becs gjør dette foran Zlatan. For å se hele reportasjen med Tobias, se neste klipp. Video: Tobias Becs / Rødt Kort Vis mer

Aalesund utliknet like etter ved Vetle Fiskerstrand, før Bamba sørget for Brann-ledelse til pause da han gjorde alt på egen hånd. Han vant ballen, førte fram, og plasserte ballen i mål.

Milepæl

Etter pause fikk han igjen stå uforstyrret inne i feltet, og plasserte ballen sikkert i mål. Hat trick av spissen, som dermed også er oppe i ti scoringer. Det er første gang en Brann-spiss har nådd tosifret antall scoringer i en eliteseriesesong siden Kim Ojo i 2012.

- Jeg har ikke tenkt på å score ti mål siden vi har slitt denne sesongen, vi vil ikke spille kvalifisering, så vi er glad for det, smilte Bamba til Eurosport.

Det gleder også Kåre Ingebrigtsen. For første gang under hans ledelse har Brann vunnet to kamper på rad. Den forrige var av det spesielle slaget for treneren, da den kom borte mot hans tidligere arbeidsgiver Rosenborg.

- Dette gir oss større ro. Så kan vi angripe de siste kampene med litt senkede skuldre, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer