Pressekonferanse med Janne Andersson:

Sendte gratulasjon til United-stjerne

Sveriges landslagssjef kvelden før Norge-møte på Ullevaal stadion.

SVERIGE: Landslagstrener for Sverige, Janne Andersson, holdt pressekoferanse i forbindelse med fotballandskampen mot Norge på Ullevaal stadion. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge og Sverige møtes til landskamp i fotball på Ullevaal stadion i morgen klokka 20.45. Det norske laget er på poengjakt etter 1-2-tapet for Spania i den første kampen i EM-kvalifiseringen.

Nå venter svenskene, som åpnet med 2-1-seier mot Romania lørdag.

TRENING: Landslagstrener Janne Andersson på trening med det svenske fotballandslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRENING: Landslagstrener Janne Andersson på trening med det svenske fotballandslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Malta, Spania og Sverige har alle tre poeng. Færøyene, Norge og Romania står med null etter første runde. De to beste i hver gruppe er klare for EM.

I kveld klokka 18.15 møtte Sveriges landslagssjef Janne Andersson til pressekonferanse før Norge kampen.

- Jeg kan ikke sitte her og fortelle hvordan vi skal spille. Vi har kjent på underlaget, Det er løst og det kan bli en fysisk kamp, sier Janne Andersson.

På spørsmål om han ser for seg mye ballinnehav, svarer den svenske landslagssjefen.

- Norge imponerte mot Spania, og vi skal ikke forvente at vi skal styre kampen. Det kommer til å bølge fram og tilbake, sier Andersson.

View this post on Instagram

Livet ropade.

A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof) on

Ble far

Den svenske forsvarsspilleren Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United) trakk seg fra denne landslagssamlinga fordi han og kjæresten ventet barn. I ettermiddag kunngjorde paret at de har blitt foreldre til en gutt.

- Gratulerer. Jeg fikk vite det rett før pressekonferansen. Det er veldig hyggelig. Jeg skal sende en personlig gratulasjon, men det vil være rart å fly ham inn til denne kampen, sier Janne Andersson på en pressekonferanse i dag.

En journalist spurte også om hvem som er storebror av Norge og Sverige i fotballsammenheng.

- Det er to lag som er velorganisert. Det er jevnt spiller for spiller. Det er en helt åpen kamp. Historisk sett er kanskje Sverige bedre, sier Janne Andersson.

Landslagssjefen ville ikke svare på om Albin Ekdal (Sampdoria) gjennomførte hele treninga tidligere mandag.

- Eeh, var Anderssons korte svar, før han lot svaret henge i lufta.

Uro?

Før kampen på Ullevaal stadion har det vært spekulert i internt bråk i det svenske laget. Medierapporter i Sverige forteller om flere misfornøyde spillere.

- Jeg tror ikke at det preger dem så mye. Jeg tror på det Janne sier. Jeg kjenner ham jo godt, sa Norges landslagssjef Lars Lagerbäck tidligere i dag.

- Men det kan ta litt energi da man må svare på en del spørsmål.

Håvard Nordtveit bruker heller ikke krefter på uroen i Sverige.

- Vi tenker ikke så mye på hva som skjer i den svenske troppen. Vi får det med oss, sa Nordtveit mandag.

Den norske landslagssjefen tror tirsdagens kamp blir jevn.

- Ser man tilbake i tid, skulle man kalle Sverige favoritt. Nå tror jeg ikke det skiller så mye. Jeg kalte Sverige en mindre kopi av oss da vi gikk gjennom Sverige i dag tidlig (mandag), sa Lagerbäck.

Norge - Sverige har avspark i morgen kl. 20.45. TV 2 sender oppgjøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer