Sendte motivasjonsbrev til Chelsea-spillerne

Den nye manageren leker David Brent.

«Motivasjon + ambisjon + lagånd = suksess», skriver den nye Chelsea-manageren Jose Mourinho i et brev til sine spillere - et brev som passende nok har fått London Evening Standard til å sammenligne Mourinho med David Brent fra den britiske suksess-serien «The Office».

Gudjohnsen fornøyd

David Brent er den mislykkede sjefen i en papirbedrift, som overøser sine ansatte med tvilsomme visdomsord og håpløs bedriftsfilosofi. Noen gode eksempler på Brent-sitater finner du her.

Og det er utvilsomt noe litt latterframkallende klisjéfylt ved det brevet Mourinho nå har sendt ut, selv om Eidur Gudjohnsen er fornøyd med managerens tiltak:

- Det er fine greier, for man føler seg som en del av laget allerede, sier spissen, som sikkert får enda hardere konkurranse om en plass på laget i år, til London Evening Standard.

Pompøs

Brevet er ikke offentliggjort, men Mourinho har skrevet flere av samme type gjennom sin managerkarriere. I en biografi om portugiseren er et motivasjonsbrev han sendte til midtbanespilleren Tiago gjengitt. I dette skriver han blant annet følgende:

«Å være vinnere må alltid være vårt mål. Det er et daglig mål å strekke seg mot, en permanent og varig motivasjon, et lys som skal lede oss på vår vei. Hver trening, hver kamp, hvert sekund av vårt profesjonelle og sosiale liv må fokusere på dette målet som er, jeg gjentar, VÅRT mål.»

Om Mourinho er like stor fan av «The Office» som Golden Globe-juryen, som belønnet serien med to priser, er foreløpig uvisst.

STERK LEDERFILOSOFI:</B> Den nye Chelsea-treneren Jose Mourinho, her sett på trening med sin nye klubb.
<B>STERK LEDERFILOSOFI 2:</B> Papirsjef David «Brentmaster General» Brent.