Sendte Rosenborg til topps med hodet

Sigurd Rushfeldt brukte hodet to ganger i første omgang, og Rosenborg koblet grepet på et hardt kjempende Brann-lag i dagens tippeligakamp. Etter 4-2-seieren luftet RBK-trener Trond Sollied sin misnøye med kampprogrammet laget hans har fått tredd over hodet.

Sollied var glad for poengene og plass på toppen av eliteserietabellen, men likte ikke to billige baklengsmål. Han har også lite til overs for kampprogrammet RBK må slite med fram mot returkampen mot Brugge i mesterliga-kvalifiseringen.

- Sykt at tv-selskapene skal bestemme når vi skal spille. Nå hadde vi bare to dagers hvile på oss etter mesterligakampen. Det var for lite, mente Sollied.

Overvann

- Vi skulle spilt søndag og neste lørdag for at oppladningen til e-cupen skulle blitt optimal. Neste søndags kamp gjør det vanskeligere å være på topp i returkampen mot Brugge, sa Sollied.

Som om ikke dette var nok, slet spillerne på en svært regnvåt bane der overvannet resulterte i mange feilpasninger, dårlige avslutninger og tilfeldigheter.

- Umulig å spille slik vi skal på dette føret, men været får vi gjort lite med. Jeg er glad vi kom tilbake mot slutten av kampen etter en dårlig periode den første halvtimen av andre omgang, fortsatte Sollied.

Brukte hodet

Brann hadde kampens første sjanse etter 15 minutters spill, men så overtok hjemmelaget. Mini lurte Geirmund Brendesæther etter 24 minutter og sendte ballen inn til storscorer Sigurd Rushfeldt. Han brukte hodet i avslutningen, og ballen traff bakken før den lurte seg inn bak Vidar Bahus i Brann-målet.

Ti minutter senere kopierte de samme spillerne den første scoringen, og Brann så ut til å gå mot en tøff andre omgang. Scoringen var Rushfeldts 17. denne sesongen.

(NTB)