Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sendte skrytevideo til Bordeaux

Men Tomasz Sokolowski takket nei til treningsopphold.

(Dagbladet.no): Lyns Tomasz «Soko» Sokolowski presenterte seg for første gang i norsk fotball da han smelte et langskudd i krysset mot Molde for to sesonger siden. Da var han 17 år gammel.

Siden den gang har han rukket å bli 19 år og en svært ettertraktet ung mann.

- Det tikket inn en faks til Lyn fra Bordeaux med flybilletter og alt ordnet. De ville ha meg med på treningsopphold for å se meg an, forteller Sokolowski til Dagbladet.no.

Men det passet ikke å dra til Frankrike da tilbudet kom.

- Det var første uka i januar det var snakk om. For det første hadde jeg knapt rørt en ball siden cupfinalen. For det andre kom det helt oppi flomkatastrofen og situasjonen rundt Espen Olafsen.

- Jeg var verken ballvennlig eller mentalt opplagt til å trene med dem, sier en åpenhjertig «Soko», som samtidig avslører at Bordeaux ikke ga seg etter avslaget.

Den franske toppklubben ba nemlig 19-åringen om å sende en skrytevideo ned til Frankrike.

- Jeg satte meg ned på PC\'en og laget en CD fra alle 24 kampene jeg spilte i fjor. Jeg går nemlig gjennom hver kamp og ser hva jeg kan bli bedre på og noterer tidspunktet, så det var ganske fort gjort.

Bordeaux har ennå ikke kommet med noen tilbakemelding på skrytevideoen, men Sokolowski innrømmer at han gjerne drar til Frankrike for å spille fotball på et høyere nivå.

- Frankrike ville vært ideelt. Engelsk fotball, for eksempel, er veldig fysisk, noe som ikke passer meg så bra, forklarer «Soko».

Sokolowski er ikke med U21-landslaget til Malta, fordi Lyn ville ha talentene sine hjemme i noen uker etter mye reising.

- Jeg skal gjøre alt for å bli med igjen, men akkurat nå er det greit å være hjemme. Jeg har jo nesten ikke vært hjemme på to og en halv måned.

ETTERTRAKTET: Tomasz Sokolowski er ønsket av blant annet Bordeaux. Her lader han kanonen og skyter inn 2-0 mot Viking 13. juni i fjor.