BYTTET KLUBB:  Fredrik Lystad Jacobsen (i hvit) sendte Sparta ut av NM-sluttspillet som Storhamar-spiller i fjor. Før denne sesongen skiftet han klubb, og de kommende ukene skal han gjøre alt i sin makt for å stoppe gamleklubben. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.no
BYTTET KLUBB: Fredrik Lystad Jacobsen (i hvit) sendte Sparta ut av NM-sluttspillet som Storhamar-spiller i fjor. Før denne sesongen skiftet han klubb, og de kommende ukene skal han gjøre alt i sin makt for å stoppe gamleklubben. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.noVis mer

Sendte Sparta ut i fjor. I år skal han sende gamleklubben ut

Lystad Jacobsen gleder seg til semien mot Storhamar.

(Dagbladet): For ett år siden kysset han merket på Storhamar-drakta foran bortesupporterne etter å ha sendt Sparta ut av sluttspillet. Nå skal Fredrik Lystad Jacobsen gjøre alt i sin makt for å slå ut Storhamar - som Sparta-spiller.

I dag starter NM-semifinalene i ishockeysluttspillet. Etter at Oilers-direktør sjokkerte VIF-trener Espen Knutsen da han valgte de som sin mostander, endte Storhamar opp med Sparta. Det betyr en reprise på fjorårets kvartfinale bare i semi denne gangen.

Revansjelystne I fjorårets serie trakk Hamar-laget det lengste strået. Fredrik Lystad Jacobsen, Eirik Børresen og Tommy Johansen jublet alle for kvartfinaleavansement i Sparta Amfi som Storhamar-spillere. I år skal de gjøre alt i sin makt for å sende Østfolds beste hockeylag til en etterlengtet finale.

- Det blir tøffe kamper. Storhamar har gjort det veldig bra i år. Vi har ikke vunnet en eneste gang mot dem. Vi er revansjelystne, sier Fredrik Lystad Jacobsen til Dagbladet, vel vitende om at Storhamar har vunnet samtlige oppgjør mot dem denne sesongen.

Han ble matchvinner i oppgjøret som ble sesongens siste for Sparta i fjor.

- Matchene blir litt spesielle. Jeg tenker ikke så mye på det under kampene, men litt rart er det å spille i hallen man hadde som hjemmebane, sier Sparta-spilleren.

Storhamar tok i år sin første seriemedalje siden 2007, og sørget for en tidlig sommerferie for mjøsrivalen Lillehammer i kvartfinalen.

Nye utfordringer Etter fire år som Storhamar-spiller signerte han for Sparta i fjor sommer.

- Jeg følte jeg trengte litt nye utfordringer. Jeg hadde vært på Hamar lenge. Men ikke et vondt ord om Storhamar, sier 25-åringen, som var med i Norges OL-troppen for ett år siden.

Da Storhamar slo ut Sparta av kvartfinalen i fjor, var Hamar-laget underdogs, men vant 4-1 i kamper.

 GULT TIL BLÅTT:  Eirik Børresen (t.v) og Tommy Johansen skiftet ut Storhamar-drakta med Sparta-drakta før årets sesong. Foto: Laila S. Jansen.
GULT TIL BLÅTT: Eirik Børresen (t.v) og Tommy Johansen skiftet ut Storhamar-drakta med Sparta-drakta før årets sesong. Foto: Laila S. Jansen. Vis mer

- Vi kommer inn uten press. Storhamar har gjort det sinnsykt bra. Vi er underdogs, slår Lystad Jacobsen fast.

Hockeytown er hvor? Det er ventet opp mot full hall i Hamar OL-Amfi i kveld. Og de to byene krangler nå om hvem som er Norges «Hockeytown».

- Hamar er soleklar Hockeytown i Norge. Tallenes tale er veldig klar og det er nydelig lesning for oss, sier daglig leder i Storhamar, Njål Berge til Hamar Arbeiderblad og sikter til tilskuertallene fra både serie og sluttspill.

I serien hadde bare Stavanger flere på kampene enn Storhamar (3092 i snitt).  Sparta snittet på 1813, mens i sluttspillet har Storhamar nesten hadde dobbelt så mange på kampene sammenlignet med Sarpsborg-klubben.

- Jeg registrerer at det er stor interesse i Hamar, men de kan ikke stjele det navnet etter ett år. De må vise de samme tallene over flere sesonger, svarer Pål Karlsen daglig leder i Sparta.