DEPPER IKKE: Godset-trener David Nielsen synes laget gjorde en god kamp mot Lillestrøm, tross 0-3. Men noen ferie blir det ikke på fjorårets seriemestre. Foto: NTB Scanpix
DEPPER IKKE: Godset-trener David Nielsen synes laget gjorde en god kamp mot Lillestrøm, tross 0-3. Men noen ferie blir det ikke på fjorårets seriemestre. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sendte spillerne på byen etter triumfen mot Godset

Selv ville LSK-sjefen hjem og se VM.

Lillestrøm - Strømsgodset 3-0 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm var dødelig effektive, og scoret tre mål på fire målsjanser. Det holdt til 3-0 mot fjorårets seriemester, uten at Godsets nybakte hovedtrener David Nielsen lot seg affisere. 

- Jeg er veldig fornøyd med kampen. Bortsett fra at vi slipper inn tre mål, er det en strålende gjennomført kamp. Jeg er stolt over at vi kan dominere en bortekamp med så unge spillere, sier dansken, og minner ikke så reint lite om Ronny Deila i måten han ordlegger seg på. 

For det var Godset-dominans på Åråsen i går, selv om resultatet kanskje ikke tilsier det. Lynraske Moryke Fofana og Erling Knudtzon var imidlertid livsfarlig hver gang de kontret.

Foran Lillestrøm-målet skjedde det ikke stort.

- Det er som å leite etter en nøkkel du har mista. Vi klarte ikke å åpne døra, uansett hvor hardt vi prøvde, sier en poetisk Jørgen Horn.

Ingen ferie på SIF Midtstopperen er endelig tilbake fra skade, og bar kapteinsbindet i Adam Larsen Kwaraseys VM-fravær. Horn skulle selvsagt sett et annet resultat, men så mye positivt i måten drammenserne opptrådte på. Den følelsen deler han med treneren sin. 

- Vi vil bruke Martin Ødegaard så mye som mulig. Han spilte fantastisk sist kamp, og jeg vil ikke høre snakk om at det er for vågalt å stille med et så ungt lag som vi gjorde. Vi dominerer jo kampen fullstendig, slår David Nielsen fast. 

- Hvordan skal dere bruke ferien?

- Det blir ingen ferie, svarer Nielsen kontant.

I stedet skal drammenserne på en aldri så liten rundreise i Skandinavia. Først for å måle krefter med IFK Göteborg i Sverige, og deretter til Nielsens hjemland Danmark for å møte Aalborg. 

Nøyaktig hva som prioriteres når blåtrøyene starter sin harde sommerperiode over helga, vil ikke Godset-treneren gå inn på. Men han innrømmer at det må bli litt mer av det som var hans varemerke som målfarlig spiss: Råskap. 

- Når man slipper inn tre og ikke scorer noen, er det klart at man godt kan bli mer kyniske. Men egentlig ser jeg ikke helt at vi har så mye å ta tak, for vi spiller jo veldig godt. Vi må bare prøve å ha en god treningsperiode, sier Nielsen. 

Medaljelukt på Åråsen I LSK-leiren var stemningen svært lystig. Det er festival i byen, og trener Magnus Haglund ga spillerne sine treningsfri noen dager treningsfri for å kunne feire det flotte resultatet.

Før sesongen ble romerikingene dømt nord og ned, men når det nå er VM-pause, lukter det medalje på Åråsen.

- Molde har vært klart best. Vi er ett av lagene som kan kjempe om plassene bak dem, mener svensken, som ikke er overrasket over tabellplasseringen. 

- Jeg synes det var rart at vi ble tippet så langt nede som vi ble. Allerede i januar så jeg at dette kommer til å bli en bra sesong. At klubben sliter så mye økonomisk, gjør ikke prestasjonen noe mindre, akkurat, sier en fornøyd Magnus Haglund, før han haster ut av pressesonen på Åråsen. 

LSK-treneren skulle såvisst ikke ut på byen, som flere av spillerne trolige hadde planer om.

- Nå må jeg stikke, så jeg får med meg VM-åpninga, smiler Haglund.  

SJEF: I går dirigerte han LSK-spillerne til seier mot Strømsgodset. Seinere ga Magnus Haglund spillertroppen noen dager fri for å feire sin egen triumf. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
SJEF: I går dirigerte han LSK-spillerne til seier mot Strømsgodset. Seinere ga Magnus Haglund spillertroppen noen dager fri for å feire sin egen triumf. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer