Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sendte ut folk i løypa for å filme Bauer

Hjelmeset spionerer på verdenscuplederen.

Odd-Bjørn Hjelmeset (36) og resten av de norske landslagsgutta har allerede startet arbeidet med å finne ut hva som har gjort tsjekkeren Lukas Bauer til verdens desidert beste klassiskløper.

Hjelmeset var verdens beste klassiskløper sist sesong. Da vant han det meste mot tampen av sesongen. Denne sesongen har han fire pallplasseringer i verdenscupen, tre av dem kom i individuelle renn i Tour de Ski.

Bauer har ni pallplasseringer i vinterens verdenscup, seks av dem er kommet i rene klassiskløp (tre i Tour de Ski). Totalt har han seks verdenscupseirer denne sesongen. Med søndagens seier har han vunnet verdenscupen sammenlagt selv om fire renn står igjen. På sitt beste er han i øyeblikket uslåelig. Bauer har tatt et digert steg i løpet av én sesong.

Søndag var han suveren på 15-kilometeren i klassisk stil i Lahtis. Hjelmeset gikk et godt løp og havnet på 5.-plass. Opp til Bauer var det 33,7 sekunder. Det er mye.

Filmer

- Bauer er vanvittig god, og vi er ikke fornøyd med å ha beste nordmann på 5.-plass. Jeg gikk bak Bauer og studerte ham i Falun, og vi har hatt folk ute og filmet ham i dag. Han gjør noe som er veldig bra, og så får vi se om han gjør noe som det er noen vits at vi tar etter. Kanskje vi finner ut at vi gjør det like bra selv. Vi får se. Det er glidfasen i motbakkene vi er mest ute etter, sa Hjelmeset etter Bauer siste utklassing.

Sportssjef Åge Skinstad bekrefter Hjelmesets opplysninger.

- Det er spesielt glidfasen i motene vi vil se på. Der er Bauer veldig god, forklarte Skinstad.


Må handle

Unntak finnes, men det er slett ingen selvfølge at norske distanseløpere havner på pallen i skøyting og skiathlom. Denne sesongen heller ikke i klassisk, selv om laginnsatsen er upåklagelig. Søndag var for eksempel 6 norske inne blant de 17 beste. Tord Asle Gjerdalen gikk et av sine aller beste klassiskløp og ble nummer åtte.

VIL LÆRE: Lukas Bauer gjør noe som er veldig bra, og hva det er akter Oddbjørn Hjelmeset og den norske langrennsledelsen å finne ut av. Foto: SCANPIX
VIL LÆRE: Lukas Bauer gjør noe som er veldig bra, og hva det er akter Oddbjørn Hjelmeset og den norske langrennsledelsen å finne ut av. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg vil mye heller ha 35 prosent inne blant de 20, enn én på pallen og nestemann bak nummer 20. Jeg sier ikke at vi er fornøyd når vi mangler en mann på pallen, men utgangspunktet vårt for å gjøre noe er bra. Det er lettere da enn om vi skulle ha startet fra «scratch» mente sportssjef Skinstad.


Gir

- Jeg mangler det siste giret som jeg hadde mot slutten av forrige sesong. Jeg gikk så fort som jeg kunne, men i dag var det ikke fort nok til å komme på pallen, fastslo Hjelmeset.

Tyske René Sommerfeldt ble nummer to, Sergej Tsjerepanov fra Kasakhstan tok 3.-plassen og finnen Sami Jauhojärvi ble nummer fire. Hjelmeset var 5,6 sekunder unna 3.-plassen.

(NTB)

<B>ET FORBILDE:</B> Verdenscupleder Lukas Bauer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media