Senegal videre i målfest

Senegal trengte bare uavgjort for å sikre avansement. Det holdt såvidt i seksmålsthrilleren mot Uruguay. Kampen minutt for minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampen åpnet i et forrykende tempo med Uruguay i førersetet. Sør-amerikanerne jaget mål, og de måtte slå afrikanerne for å gå videre fra gruppespillet.

Men det var Senegal som fikk det første målet. El Hadji Diouf snappet opp et løst tilbakespill fra en svak lagkaptein Montero, og falt uten synlig berøring fra keeper Carini. Den nederlandske dommeren var derimot sikker i sin sak, og belønnet fallet med straffe. Fadiga gjorde ingen feil, og Senegal ledet 1-0 mot spillets gang.

Uruguay presset fortsatt, men da Henri Camara rullet opp hele Uruguays forsvar på venstresiden og serverte Papa Bouba Diop på seksten meter, sto det plutselig 2-0.

Så endret kampen seg radikalt, og Senegal tok over spillet. Da Diop dukket opp på et nytt innlegg fra Camara og øket ledelsen til 3-0 var det senegalesisk fest på Suwon satdion i Sør-Korea.

Men Uruguay skulle snu kampen.

To bytter i pausen gjorde susen. Forlan og Morales kom innpå, og sekunder etter avspark var Morales først på en retur fra Sylva. 3-1 og en hel omgang å gjøre det på.

Så dukket Manchester United-stjernen Diego Forlan og smalt ballen i en nydelig bue over keeperen med 20 minutter igjen å spille.

Og Uruguay presset på. Diouf hadde en enorm mulighet til å drepe kmapen på en kontring, men så var det Uruguays tur til å få en billig straffe. Morales falt uten at noen var borti ham, men den nederlandske dommeren gjennomskuet ham ikke og ga straffe. Recoba scoret, og det var fortsatt fem minutter igjen å spille. Men da Morales bommet på åpent mål et minutt før slutt var løpet kjørt for Uruguay, og Senegal kunne juble over avansementet. Men bare såvidt, og med syv gule kort må de unnvære flere viktige spillere i åttendedelsfinalen.

MANGE KORT: Åtte gule kort og tre mål på en omgang. Det er både temperatur og underholdning i Korea.
OMDISKUTERT: Diouf falt veldig lett i situasjonen som ga Senegal straffe og ledelse i kampen mot Uruguay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer