Senja ga Thor Hushovd natursjokk: - Spektakulært!

Sykkelpensjonisten har prøvekjørt Arctic Race. Se video!

(procycling.no): I 2013 vant Thor Hushovd den aller første utgaven av Arctic Race of Norway.

Han er i dag rittambassadør og har vært med på å lage en videopresentasjon av rittets fire etapper.

Denne videoen kan Dagbladet og procycling.no presentere leserne i en eksklusiv premiere (se videovinduet i toppen av artikkelen).

- Jeg synes det er en spennende versjon. Det er åpent, og jeg tviler egentlig på at sammendraget er avgjort før på rittets siste dag, sier Hushovd til sykkelnettstedet procycling.no.

Vakker rundtur på Senja Det første året fikk blant annet Lofoten og Vesterålen besøk av «rittet nord for Polarsirkelen».

Året etter startet man på Nordkapp, forserte Finnmarksvidda, inntok Kvænangsfjellet og avsluttet i sentrum av Tromsø.

Her gikk Hushovd på et forsmedelig nederlag mot Alexander Kristoff i sin siste konkurranse på norsk jord.

Denne gangen er det Nordland og Troms som huser rittet. Etappe tre byr på Senja rundt, og har målgang i Målselv. Dette blir den mest spektakulære og potensielt avgjørende etappen.

I overkant hardt for Kristoff Hushovds TV-team fikk en rå opplevelse da de fikk oppleve Norges neststørste øy i solskinn og skyfri himmel.

- Det er enkelt og greit nydelig natur der. Man kommer ut av tunnelen og finner helt annen natur på den andre siden: Høye fjell og vakre fjorder. Det er spektakulært, lover han.

Avslutningen på etappen er også spennende. Her venter 3,7 kilometer og nesten åtte prosents stigning i snitt opp mot Målselv fjellandsby.

- Er det for tøft av Alexander Kristoff å henge med opp her?

- Det vil nok grense opp mot hva han tåler. Jeg må si at jeg blir litt overrasket om han henger med opp der. I god form vil han ikke være så langt bak, men om det kommer gode klatrere, skal de sette ham på plass der, mener Hushovd.
 
Hushovd: - Er i dårlig form 37-åringen høres pustende og pesende på arrangørens video når han prøvesykler løypa.

Kanskje ikke så rart når man har pensjonert seg fra sykkelsportens elitenivå.

- Jeg er i dårlig form, innrømmer Hushovd.

- Men jeg kan velge mitt eget tempo, så jeg justerer det inn. Men den siste bakken opp til skianlegget var tøff.

Håper på egne talenter Arctic Race avsluttes med et utfordrende gateritt i Narvik.

I fjor var ikke ledertrøya avgjort før den avsluttende etappen i Tromsø.

Da gikk Steven Kruijswijk til slutt seirende ut av duellen mot Kristoff.

- En typisk bakkerytter vil nok gå til topps i Målselv, men jeg tror likevel ikke sammendraget blir avgjort. Det er en beinhard runde inne i Narvik sentrum og mye kan skje den siste dagen, sier Hushovd.

Han er med på eiersiden i Team Sparebanken Sør, og håper ryttere som Carl Fredrik Hagen eller Andreas Vangstad kan hevde seg i sammendraget.

- Jeg tror absolutt de bør ha muligheter i Arctic Race. Tidligere i år har vi sett at laget har hevdet seg med flere forskjellige ryttertyper. Vi er også med der framme i de viktigste rittene, og det er en god egenskap, avslutter sørlendingen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

HØY BESKYTTER: Thor Hushovd vant den første utgaven av Arctic Race og er fremdeles rittambassadør. Nå har han prøvekjørt årets løype på oppdrag fra arrangøren.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HØY BESKYTTER: Thor Hushovd vant den første utgaven av Arctic Race og er fremdeles rittambassadør. Nå har han prøvekjørt årets løype på oppdrag fra arrangøren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer