Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Senker billettprisene i alpin-VM

Publikum gadd ikke å betale.

Arrangøren av alpin-VM lover fulle tribuner i resten av mesterskapet. Blant annet senkes billettprisene.

Det er framsatt hard kritikk etter de første VM-dagene, på grunn av få tilskuere og lite stemning i bakken. Færre enn 2300 betalte for tribuneplass på mennenes super-G lørdag. Høye billettpriser får mye av skylda.

- Vi feilberegnet, og det beklager vi. Men jeg garanterer at tribunene vil være fulle fra nå av, sa Maurizio Gandolfi som er sjef i organisasjonskomiteen tirsdag.

Tusen kroner billetten

I super-G kostet tribunebilletter 130 euro (1100 kroner).

Gandolfi sa at man ikke setter ned prisen på vanlige billetter, men at akkrediterte gjester skal få kjøpe ekstrabilletter til halv pris. Dessuten blir adgang til offisiell trening, som til nå har kostet 250 kroner, gratis.

Arrangøren svarte også på kritikk fra FIS-president Gian-Franco Kasper som har klaget over mangelen på atmosfære i selve byen. Heretter vil det bli større underholdningstilbud for å lokke VM-turistene ut om kvelden.

- Jeg har stor tro på at ting vil bedre seg i løpet av de neste dagene. Særlig når det gjelder slalåm og storslalåm hvor de italienske utøverne er sterke. Det er viktig å huske at det ikke startet så bra i de to foregående VM i St. Anton og St. Moritz, men da ble det bra til slutt, sa Kasper.

Onsdag er det utfortrening, mens neste konkurranse er kombinasjon for menn torsdag. VM varer til 13. februar.

(NTB)