Senker gamle United-stjerner

Louis Saha (27) og Manchester United er klare for ligacupfinalen etter å ha slått ut tre tidligere United-spillere på veien dit.

Blackburn-manager Mark Hughes er en legende i Manchester United etter sine to perioder i klubben (1980-86 og 88-95), men han er ikke den eneste mangeren som har måttet vike plass i ligacupen i mot sin tidligere sjef Sir Alex Ferguson:

I forrige runde tapte Steve Bruces (i United fra 1987-96) Birmingham 3- 1, mens en av United virkelig store, Bryan Robson (i United fra 1982-94), tapte 3- 0 med sitt West Bromwich i fjerde runde.

Gårsdagens United-helt Louis Saha er toppscorer i ligacupen med fem mål, og har scoret i kampene mot alle de tidligere United-heltene:

Sleivtreff

En i sin sesongdebut mot West Bromwich, to mål Birmingham og ett mot hardtkjempende Blackburn på Old Trafford i går.

Nettsusen i det 51. minutt var nok det heldigste av dem alle:

Det så ut som et realt sleivtreff da han fra rundt 16 meter ble matchvinner med sin 2-1 scoring helt borte i storspillende Brad

Friedels høyre hjørne.

 Matchvinner: Uniteds franske spiss Louis Saha jubler etter scoringen sin seks minutter ut i andre omgang, mens Blackburn-spillerne fortviler. - Det blir stort å spille finale mot Wigan, sier Saha. Foto: Jon Super/AP/Scanpix
Matchvinner: Uniteds franske spiss Louis Saha jubler etter scoringen sin seks minutter ut i andre omgang, mens Blackburn-spillerne fortviler. - Det blir stort å spille finale mot Wigan, sier Saha. Foto: Jon Super/AP/Scanpix Vis mer

Men mål og mål og nå venter sensasjonslaget Wigan i finalen i Cardiff på OLs aller siste dag, 26. februar.

-  Det var fantastisk å vinne denne kampen. Nå gleder vi oss til finalen, det kommer til å bli en stor kamp, sa Louis Saha til Sky Sports etter Manchester Uniteds første seier mot Blackburn på seks kamper.

Suveren statistikk

Men det lå nok i kortene at United skulle dra dette i land. Sir Alex Ferguson har en fantastisk historie når det gjelder semifinaler i hjemlige cuper:

Av 23 har han bare tapt én.

Wigan-manager Paul Jewell fulgte kampen fra Sky Sports studio, og la umiddelbart favorittstempelet på United i finalen, selv om han ikke lot seg imponere av de røde i går.

-  Om de har en dårlig dag, og vi en god dag, så har vi kanskje en sjanse. Men vi skal iallfall reise til Cardiff for å vinne, sa Jewell.

NB! For United er cupene i år også viktige, ettersom de er akterutseilt i Premier League og ute av Europa. Søndag får Sir Alex & Co. en ny sjanse til å redde noe av sesongen, da de møter Premier League-jaktende Wolverhampton borte i 4. runde i FA-cupen.

Kunstmål: Louis Saha scorer et vakkert seiersmål.