Senket Aafk på to minutter

Brann vant uten å overbevise.

(Dagbladet.no): Brann-Aalesund 2-1. Et revansjesugent Brann gikk som ventet offensivt ut på eget gress. Aalesund la seg kompakt i forsvar, og skal ha honnør for det defensive spillet de oppviste i Bergen.

Ligger man på 13. plass i Eliteserien, har man ikke råd til å spille jålete mot serieleder Brann på hjemmebane. De første 45 minuttene lykkes Aalesund til fulle med taktikken. Såpass godt at hjemmepublikummet peip ut Brann etter pausesignalet.

Sjokkåpning

Om det var pipingen som oppildnet bergenserne skal være usagt, men hjemmelaget gikk nådeløst til verks etter hvilen, og da fikk pipen raskt en annen lyd i Bergen.

• Først var det Petter Vaagan Moen som fikk stjernetreff på halv volley ett minutt ut i andre omgang, etter et innlegg fra Solli som Sæternes headet videre til Moen.

 
Vaagan Moen mener selv at han har fått uttelling på å ha trent spesielt på å sette ballen i nettmaskene i det siste.

- Kjekt å få uttelling for innsatsen den siste tiden. Jeg har ofte stått igjen på treningsfeltet og terpet avslutninger, sa Vaagan Moen til NTB etter kampen.

• To minutter senere var det Moens tur til å gi målgivende til Sæternes. Moen spilte fri Bengt Sæternes på venstrekanten med et fikst hælspark, og Sæternes hadde bare å sette ballen i høyre hjørne. Da hadde Brann i realiteten senket Aalesund i løpet av to og et halvt minutt, etter å ha stanget i sunnmørs-muren i 45 minutter.

- Vi måtte reise oss etter Lyn-kampen og fikk litt ro i rekkene igjen etter seier mot Aalesund, mener Vaagan Moen.

Ellers utmerket Jan Gunnar Solli seg med flere gode innlegg fra høyrekanten, uten at hverken Robbie Winters eller Sæternes lykkes med å sette ballen mellom stengene før hvilen.

SCORINGSJUBEL: Branns Petter Vaagan Moen jubler etter scoringen sin, sammen med Ardian Gashi (tv) og Bengt Sæternes, som satte inn 2-0 scoringen to minutter senere. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
SCORINGSJUBEL: Branns Petter Vaagan Moen jubler etter scoringen sin, sammen med Ardian Gashi (tv) og Bengt Sæternes, som satte inn 2-0 scoringen to minutter senere. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

Kontroll uten å overbevise

Solli fortsatte å servere gode innlegg fra høyrekanten, og det kunne stått både 3-0 og 4-0, hvis presisjonen i Branns angrep hadde vært bedre i kveld.

I realiteten hadde hjemmelaget full kontroll på oppgjøret, men overbeviste ikke på eget gress mot et Aalesund-lag som spilte kompakt i forsvar. Serielederne slapp Aalesund inn i kampen i perioder i andre omgang, men ble ikke straffet før ett minutt på overtid, da Karl Oskar Fjørtoft plasserte inn reduseringen for gjestene. For sent til å hente opp hjemmelagets ledelse.

Fem bytter i startoppstillingen

Branns trener Mons Ivar Mjelde hadde gjort hele fem bytter etter stortapet mot Lyn i Oslo på lørdag. Det var bare Kristjan Örn Sigurdsson som hadde fått fornyet tillit i hjemmelagets forsvarsrekke, Thorstein Helstad var også vraket fra startoppstillingen.

- Jeg følte jeg måtte gjøre noe etter kampen mot Lyn, og jeg brukte mye tid på å gruble ut laget til denne kampen, sier Mjelde til NTB.

Brann gikk opp i 23 poeng og leder fortsatt serien etter den 11. runden, i den andre enden av tabellen sliter Aalesund med sine åtte poeng på nedrykksplass.

Senket Aafk på to minutter