Senket Ajax - feiret med nazisang på bar

Og sangen endte på videotape hos fotballforbundet.

VENTER PÅ STRAFF: Lex Immers (i grønt og gult i midten) kan vente seg straff etter en upassende sang på offentlig sted. Her i duell med  Miralem Sulejmani fra Ajax og ADO Den Haags Ramon Leeuwin (t.h.). Foto: Olaf Kraak, AFP PHOTO/ANP
VENTER PÅ STRAFF: Lex Immers (i grønt og gult i midten) kan vente seg straff etter en upassende sang på offentlig sted. Her i duell med Miralem Sulejmani fra Ajax og ADO Den Haags Ramon Leeuwin (t.h.). Foto: Olaf Kraak, AFP PHOTO/ANPVis mer

(Dagbladet): ADO Den Haag-spilleren Lex Immers traff godt da han scoret i 3-2-seieren mot Ajax søndag.

Men ifølge ESPN ble feiringen etter kampen av den usmakelige sorten.

Nederlandske Immers ble fanget opp av et kamera på en bar der han sang en nazistisk låt, «Vi skal jakte på jøder».

- Jeg ble revet med av den gode stemningen etter den spesielle seieren. Jeg beklager og vil akseptere en eventuell straff, sier han.

Spilleren hintet til at Ajax tradisjonelt sett blir omtalt som en jødeklubb. Linken til jødedommen har de hatt i flere tiår, og Ajax-fansen har ofte viftet med israelske flagg under kamper. De har også en supporterklubb som kaller seg jøder og har adoptert hebraiske og jødiske symboler.

Nå blir Lex Immers etterforsket av sin egen klubb og fotballforbundet - og spilleren selv ber om unnskyldning.

- I nærvær av to trenere, en spiller og en gruppe fans lot jeg supporteren i meg ta overhånd. Da jeg sang, mente jeg at vi ville vinne mot Ajax. Verken mer eller mindre. Slagordet «Vi skal jakte på jøder» virket uskyldig, sier Immers.

Midtbanespilleren har spilt over 100 kamper for den hollandske toppklubben ADO Den Haag.