Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Senket av sine egne

Villere blir det ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): 92 minutter. Stillingen er 1-2. Dommer Alseth har lagt til tre minutter. Aalesund kjemper febrilsk for sin første seier i Tippeligaen. Kjempen Tor Hogne Aarøy (204 cm) støter sammen med en Molde-spiller i duell innenfor egen 16-meter og blir liggende med blodet fossende fra et kutt i øyebrynet. Han hjelpes av banen. Tar seg god tid. De blå på tribunen piper, men overdøyves av et flertall i oransje. Alseth signaliserer overtid på overtida. Inn kommer Øyvind Gjerde med spesiell ordre om å ta ut Daniel Berg Hestad på dødballer og innlegg.

93.01 minutter: En desperat Magne Hoseth slår et innlegg på bakerste stolpe. Gjerde er for seint ute. Berg Hestad header inn 2-2.

94.20 minutter: Trond Fredriksen tar langt innkast for Aalesund. Kaptein Amund Skiri stusser ballen videre. Øyvind Gjerde demper på låret og dundrer inn seiersmålet fra 14 meter.

95.15 minutter:

Slutt.

- Helt vilt

Slik ble det første eliteserieoppgjøret mellom Møre og Romsdals fotballstoltheter Molde (Romsdal) og Aalesund (Sunnmøre) - en klassiker, både for fogderistriden, historiebøkene og de 5000-6000 oransje bortesupporterne som kan skryte av at de var der da det skjedde. Det startet med sjokkåpning og 0- 2. Molde var best hele veien, hentet inn ledelsen, men helt forgjeves. I sentrum som de store heltene, Aalesund-spillerne Øyvind Gjerde og Amund Skiri. Begge fra Åndalsnes og dermed romsdalinger gode som noen. Molde fikk det altså av sine egne i går.

- Ubeskrivelig. Helt vilt. Jeg mangler ord, sier Gjerde.

Backen spilte de første kampene i år, men ble vraket etter hvert - blant annet som følge av den grove tabben i bortekampen mot Lyn.

Slik beskriver han sluttminuttene.

- Da jeg kom inn, fikk jeg spesielt ansvar for Daniel Berg Hestad. Det klarte jeg ikke, og tar skylda for 2-2. Det var en vond følelse. Så fikk vi innkast. Da bestemte jeg meg for å gå opp og avgjøre det. Og jeg traff jo godt, sier Gjerde.

- For Øyvind har denne sesongen vært alt fra den ytterste nakne øy og rett til himmels. Dette unner jeg ham av hele mitt hjerte, sier trener Ivar Morten Normark.

Muligens bør Molde få opp øynene for den lille byen som ligger ved inngangen av Romsdalen. Amund Skiri er nemlig sambygding med Gjerde. I går ryddet han unna absolutt alt, og reddet nesten Aalesund aleine. Skiri er en av de få som har prøvd seg i Molde.

- Jeg trente med Molde som 18-åring i 1996, men fikk aldri tilbud om kontrakt, sier Skiri.

Han dro til Aalesund, og angrer ikke på at det ble som det ble.

- Jeg har vært i Ålesund i sju år nå, og har utviklet følelser for klubben. Romsdalingene fikk det i dag. Dette var som en cupfinale ganger fem, sier han.

- Blir bare bedre

Den første seieren betyr mer enn bare tre poeng for Aalesund. Laget klatret opp til kvalik-plassen på tabellen, og ser nå bare framover. Tor Hogne Aarøy sier det slik:

- Det føles som at vi har vunnet en cupfinale på hjemmebane. Det var flere ålesundere enn moldensere på tribunen. Dem vil jeg takke. Nå blir vi bare bedre.

ELLEVILL GLEDE: Jubelen ville ingen ende ta i Aalesund-garderoben etter lagets første seier i Tippeligaen. <P><!--/BTEK2-->