Senket Europas beste

Snakk om sensasjon! OL-debutantene Nila Håkedal og Ingrid Tørlen slo Europas beste sandvolleyjenter tirsdag.

Med 2-1 (12-21, 21-17 og 15-12) over tyske Susanne Lahme/Danja Müsch tok det norske laget et langt steg mot cupspillet. De to smilte, lo og jublet som besatt etter triumfen.

- Det var vel ikke mange som hadde trodd dette før kampen, men vi trodde på det. Men jeg har aldri før vært så nervøs før en kamp tidligere. Og på oppvarmingen slo jeg meg i siden. Det gjorde at vi mistet ti minutters oppvarming, sier Ingrid Tørlen til NTB.

Duoen hang svært godt med gruppefavoritt Ana Paula/Sandra Pires fra Brasil søndag. Nå kom fulltreffet som ikke var et faktum før like etter midnatt gresk tid.

Nå venter gresk motstand for Norge torsdag, et lag som har tapt sine to første kamper. En seier der gir Norge garantert plass videre. Et tap med ett norsk sett kan også være nok, men da er man avhengig av resultater i de andre kampene.

Ga aldri opp

Lahme/Müsch har vært Europas klart beste lag i verdensserieturneringen denne sesongen. De to tyske jentene gikk rett av banen og nektet å gi noen intervjuer.

I mixed-sonen satt latteren løst hos de norske. - Jeg klarer nesten ikke å tenke klart, sier Tørlen og slenger om seg med klapp, kyss og klem til alle i det norske støtteapparatet.

- Vi ble knust i 1. settet. Det er aldri lett å komme tilbake etter noe slikt. Men vi har klart slike ting tidligere og ga aldri opp. Det fikk vi igjen, sa Ingrid Tørlen.

(NTB)

<B>JUBEL:</B> Norges Ingrid Tørlen og Nila Ann Hakedal trodde på seieren og vant.