Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Senket FCK og revansjerte straffemissen

Ståles menn på hæla i Europa League.

STRAFFEBOM: Johan Wiland redder her straffesparket til Jonathan Reis, men PSV vant likevel i Eindhoven. Foto: REUTERS
STRAFFEBOM: Johan Wiland redder her straffesparket til Jonathan Reis, men PSV vant likevel i Eindhoven. Foto: REUTERS Vis mer

|||(Dagbladet.no) PSV Eindhoven - FC København 1-0.

Ståle Solbakkens menn er på hæla i Europa League, etter kveldens tap i Nederland. FCK ligger nå sist i gruppa, men de har fortsatt gode sjanser til å gå videre.

Jonathan Reis ble den store helten for PSV, men han så lenge ut til å bli en syndebukk i stedet.

Etter en drøy halvtime ble han nemlig lagt i bakken av Mikael Antonsson, som var håpløst sein da han skulle gjøre opp for et balltap utenfor straffefeltet.

Reis tok straffen selv, men den var svakt plassert i keeperhøyde og Johan Wiland reddet enkelt. FCK-målvakten tok derimot to store steg ut fra linja før skuddet, så etter boka skulle straffen blitt tatt om igjen - men ingen av de fem dommerne reagerte på dette.

PSV ble pepet av banen til pause, men hjemmelaget fikk nesten en hjelpende hånd - eller rettere sagt fot - av Antonsson etter hvilen. Han kastet seg fram på et innlegg, men slapp med skrekken siden klareringen hans gikk i nettveggen og ikke på den andre siden av stanga.

18 minutter før slutt fullførte Reis en superkontring da han møtte et innlegg på første stolpe og avgjorde kampen ved å sette ballen opp i nettaket.

Solbakken likte dårlig å bli konfrontert med at de satser for lite offensivt i Europa.

- Vi gjør alt vi kan. Vi ville mer enn nok i dag, og satset med mange mann i kontrafasen. Hvis man skal peke på noe, kan man kanskje si at vi mangler litt flaks og dyktighet. Jeg synes dette var en god kamp, målt i temo og intensitet, men vi mangler litt på den siste tredelen av banen, sier FCK-treneren til TV3+.

Nederlenderne topper nå gruppa med sju poeng etter tre kamper. Sparta Praha slo Cluj 2-0 i kveld, og innehar andreplassen. Cluj og FCK har begge tre poeng - og dermed også gode muligheter til å kapre en av de to plassene som gir avansement.

Solbakkens København har også fordelen av at to av de tre siste oppgjørene er hjemmekamper.

SVAK STRAFFE: Ellevemeteren til Jonathan Reis ble keepermat gor Johan Wiland, men Reis revansjerte seg og ble matchvinner seinere i kampen. Foto: REUTERS
SVAK STRAFFE: Ellevemeteren til Jonathan Reis ble keepermat gor Johan Wiland, men Reis revansjerte seg og ble matchvinner seinere i kampen. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling