Senket gamleklubben

Manchester United fikk en perfekt start på sesongen. Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney scoret målene. Edwin van der Sar holdt nullen i Premier League-debuten for storlaget.

(Dagbladet.no): Manchester United sikret seg tre poeng i serieåpningen etter en scoring rett før og en rett etter pause.

Men det var Everton som startet Premier League-sesongen best på Goodison Park. Etter tett og sjansefattig spill de første 20 minuttene, våknet Everton og produserte fire-fem farligheter de neste ti. Nærmest kom Tim Cahill da han nikket mot mål og Edwin van der Sar måtte gjøre en kjemperedning.

Innbytter Marcus Bent skjøt i tverrliggeren få minutter seinere.

Rooney-show

Men så våknet Manchester United. I minuttene før pause kom debutant Ji-Sung Park mer med etter at han byttet side over til høyre. Også Wayne Rooney fant fram godspillet, og det var 19-åringen som sto bak Uniteds ledermål.

Rooney vendte opp på 25 meter og fant John O\'Shea som kom på overlapp. Det var første gang i kampen at United-backen kom fram - og det betalte seg. For innlegget fra O\'Shea traff Ruud van Nistelrooy i boksen og nederlenderen satte ballen opp i nettaket.

Wayne Rooney kom til United fra Everton før fjorårssesongen. Han fikk pipekonsert mot seg gjennom hele kampen, men 20 sekunder etter pause svarte han slik en fotballspiller skal gjøre.

Joseph Yobo vant ballen ved egen 16-meter. Men i stedet for å klarere, spilte han ballen inn foran egen keeper. Wayne Rooney var våkent frampå og punkterte kampen.

- Yobo er en god spiller - jeg vet alt om hvilken spiller han er. Det var bare heldig for meg at ballen havnet i beina på meg, sier en uvanlis sympatisk Rooney til Sky Sports etter kampen.

Etter 2-0-scoringen hadde United full kontroll. Og det var bortelaget som fikk de største sjansene. Nærmest kom Rooney, som kun var centimetere fra å skli inn et innlegg fra van Nistelrooy på overtid.

- Tøff kamp

Dermed har Manchester United sikret seg en perfekt serieåpning. Edwin van der Sar må nok gjøre mange gode kamper, skal han overbevise United-fansen og Alex Ferguson om at han er en keeper å stole på. Men Uniteds nye sisteskanse gjorde en prikkfri kamp. Park vokste utover i kampen og hadde flere gode involveringer, mens Rooney og van Nistelrooy beviste at de er målgarantister.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp. Men spillerne mine holdt seg inne i kampen og scoret akkurat i rette tid - rett før og rett etter pause, sier Alex Ferguson.

United-bossen er også svært godt fornøyd med debutantene.

- Park viste skikkelig arbeidsinnsats og var ivrig etter å gå på løp. Vi er veldig godt fornøyd med innsatsen hans. van der Sar viste rutinen sin ved å roe ned spillet da vi ble presset, sier Alex.

- God start

Manchester United tok ingen titler i fjor og har ikke vunnet Premier League på tre sesonger. Det har gitt konkurrentene god mulighet til å komme med sleivspark i retning Old Trafford.

- Vi mistet for mange poeng mot de dårlige lagene i fjor. Vi fikk en dårlig start (1-0-tap mot Chelsea) og kom oss egentlig aldri. I år har vi i hvert fall fått en god start, sier Ferguson.

Wayne Rooney er enig med sjefen.

- Det har kommet et par kommentarer om at vi er et elendig lag. Dette er en god start, så får vi bare følge opp i resten av kampene.

Rooney lot seg heller pipingen fra Everton-supporterne gå inn på seg. I stedet holdt han seg til sitt eget spill - og scoret mål.

- Pipingen er en del av fotballen. Jeg er en profesjonell fotballspiller og går bare videre og gjør det jeg skal.

FULL JUBEL: Ruud van Nistelrooy jubler etter å ha scoret Premier League 2005/06s første mål. Han takker pasningslegger John O\'Shea og Rooney vil også være med.