Senket klubben som gjorde ham til fotballspiller

Godset-back feiret ikke eget mål.

Strømsgodset-Bodø/Glimt 2-0 (2-0):

DRAMMEN (Dagbladet): De fikk juling i alle spillets faser på Ullevaal 1. mai, men ved første mulige anledning slo Strømsgodset tilbake:

Bodø/Glimt var egentlig aldri i nærheten av å kunne pirke på 2013-mesternes vanvittige hjemmestatistikk. Til det var Strømsgodset igjen for overlegne i Drammen.

Seieren på Marienlyst var lagets 42. rad uten tap.

Siden det forrige tippeliganederlaget på «Gamle gress», som kom mot Molde i juni 2011, har Strømsgodset vunnet 35 hjemmekamper og spilt sju uavgjort.

Hamoud stjal showet Mot laget fra luftfartsbyen var det den tidligere Glimt-backen Mounir Hamoud som steg inn i hovedrollen for Godset. Først da han kom seg til dødlinja og slo ut i feltet i forkant av åpningsmålet:

Øyvind Storflor lot ballen passere mellom beina sine, og 17-årige Iver Fossum fulgte opp med et våkent løp fra indreløperplassen sin.

Avslutningen var sikker - og Deila fikk nok en gang fått betalt for sin satsing på lokale stortalenter.

Feiret ikke eget mål Uret viste sju minutter da ledermålet kom. Et drøyt kvarter seinere var det klart for dobling på Marienlyst. Storflor slo inn fra sin høyre kant, Glimt-forsvarer Vieux Yakhya Sané nikket ballen vekk foran panna til Peter Kovacs, og ballen dalte ned på Mounir Hamouds ladde høyrestøvel.

Volleyen var perfekt, og 2-0 et faktum. Godsets venstreback, som var i Glimt i seks sesonger, feiret målet på svært behersket vis.

- Det var i Bodø og Glimt jeg ble fotballspiller. Jeg har mange gode minner både på og utenfor banen. Jeg ble pappa til tre barn mens jeg bodde i Bodø. På fotballbanen var det både oppturer og nedturer, sa Hamoud da han ble intervjuet av Avisa Nordland i forkant av runden.

Toppoppgjør neste Etter 2-0-målet var det stort sett snakk om å kontrollere det hele inn for vertene, spesielt siden Bodø/Glimt aldri var i nærheten av å ha presisjonen som trengtes til å ta vare på overgangene de fikk.

Ronny Deila og hans menn kan nå rette blikket mot neste runde. Da venter tøffere motstand i en topptung affære:

Godbiten i runde åtte heter Molde-Strømsgodset. Bodø/Glimt skal på sin side møte Haugesund på Aspmyra.