Senket klubbene som vraket dem

To spisser rakte tunge i går.

(Dagbladet.no): Det er ikke lett å være Brann-leder i dag. Ikke bare tapte bergenserne 1-5 for LSK på hjemmebane i går.

Arild Sundgot, spissen som senket Brann med et ekte hat-trick, kunne kommet gratis til vestlandet i vinter, skriver Bergensavisen.

I stedet er han toppscorer for Lillestrøm med ni mål i årets tippeliga, og har skrevet fireårskontrakt på Åråsen.

- Nå fikk jeg aldri noe tilbud fra Brann. Men det hadde vært kjekt om de kom med et, og helt klart noe jeg ville blitt nødt til å vurdere seriøst. Brann er en storklubb, sier Sundgot.

Ocean uten killerinstinkt?

Ham-Kam-fansen føler nok med Brann-supporterne i dag. De er i nesten samme situasjon. Trener Ståle Solbakken sa i vinter nei til Olivier Occean.

Ifølge Hamar Arbeiderblad slaktet treneren Occean da spissen ble studert på treningsleir i vinter: «Han flyttet seg nesten ikke på banen og jeg synes ikke han hadde noe killerinstinkt».

I går svarte amerikaneren med ett mål da Odd feide Ham-Kam av banen med 4-2 på Briskeby. Solbakken går ikke tilbake på sine ord, i Telemarksavisa i dag.

- Han spilte vel ingen stor kamp, men han løp i hvert fall i dag. Jeg hadde ikke sett han spille før og fikk bare et kort glimt av ham på La Manga.

Håvard Flo har neppe vært aktuell for Tromsø, men det var veteranspissen som senket serielederen med 2-1-målet på Fosshaugane i går. Lokalblekka Firda forteller om «en grisekamp uten like», og fokuserer på omfattende magesjau og spying hos hjemmelaget.

- Seieren var på mange måter kostbar. I tillegg til syke spillere var det mange skader, sier Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

Hos Tromsø tror assistenttrener Otto Ulseth at nok et bortetap skyldes trøbbel i topplokket.

- Jeg tror det ligger på det mentale planet. Vi er ikke vant til å komme som topplag til de forskjellige arenaene, og dermed havner vi i forsvarsposisjon istedenfor i angrepssituasjon, slik vi skal være, sier Ulseth til Nordlys.

Rekdal freser - igjen

Mentalt eller ikke: Vålerenga gikk på et nytt tap på Nadderud, og bevarer tapsrekka over ni år med 0-2 i går.

Kjetil Rekdal slakter igjen sine egne spillere i Dagsavisen.

- Vi er for feige. Har ikke spisse nok albuer, er ikke tøffe nok. Det er surt og frustrerende å måtte reise her fra Nadderud nok en gang med tap, å vite at vi er minst like gode som Stabæk, sier trener Rekdal.

I Asker og Bærums Budstikke er det bare blaa glede - selvfølgelig. Også fordi Stabæk for første gang holdt nullen på hjemmebane i år.

KUNNE SPILT FOR BRANN: LSK ville gi bort Arild Sundgot i vinter, men Brann beit ikke på. Foto: SCANPIX
TAPER I BÆRUM:</B> Her freser Kjetil Rekdal over cupbomben mot Bærum. I går ble det tap også på Nadderud - igjen.