Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Senket storlaget: - Briljant

Martin Ødegaard fortsetter storspillet for Real Sociedad. I kveld var han involvert i begge scoringene da serielederen ble senket.

STORSPILTE: Martin Ødegaard leverte nok en stor kamp i Real Sociedad-trøya. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix
STORSPILTE: Martin Ødegaard leverte nok en stor kamp i Real Sociedad-trøya. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
  • Real Sociedad - Atlético Madrid 2-0 (0-0)

Før kampen nevnte mange talentduellen mellom Martin Ødegaard og Atletico Madrids rekordsignering, João Félix.

Portugiseren, som ble hentet for 1,3 milliarder, ble byttet ut ett 57 minutter. Ett minutt seinere sendte nordmannen vertene i ledelsen.

Ødegaard mottok ballen like utenfor 16-meteren og dro den med seg til venstre inn i serielederens felt. 20-åringen avsluttet mot det nærmeste hjørnet, men ballen fikk en styring og endte i motsatt hjørne bak en utspilt Jan Oblak.

Dermed ble Ødegaard tidenes første målscorer på Real Sociedads nye hjemmebane.

Hylles

Drammenseren hadde imponert gjennom hele kampen, og det ble nok en gang tydelig hvor viktig han er i «La Real» sitt angrepsspill. Det meste gikk gjennom Ødegaard, som ved flere anledninger spilte fri lagkameratene.

- Ødegaard har vært stor i kveld, og se på de touchene før scoringen Briljant! Fortsetter han på dette nivået er det bare å glede seg til å se Ødegaard for Real Madrid neste sesong, for dette er rett og slett enormt imponerende! Han styrer butikken mot et av verdens beste lag, skryter TV 2s Jesper Mathisen på Twitter.

- Et nydelig mål, mener Sid Lowe fra The Guardian.

Det respekterte statistikknettstedet whoscored.com kårer Ødegaard til kampens beste spiller. Han får 8,2/10 på børsen.

I TV 2s studio skrøt dagens gjest, Gary Neville, av nordmannens scoring.

- Det er fantastisk. Jeg skjønner viktigheten for Norge i å ha spillere i store ligaer og Ole (Gunnar Solskjær) i Manchester. Han (Ødegaard) har gode kvaliteter og selvtillit. Atletico Madrid er ikke et enkelt lag å spille mot.

Etter kampen har den spanske storavisa Marca Ødegaard på toppen av sine nettsider. «Ødegaard gjorde livet surt for Atletico», skriver de:

Senket storlaget: - Briljant

- Hadde ikke drømt om det

Atlético Madrid er blant Spanias - og verdens - desidert beste lag, men fikk det tøft da nye Anoeta stadion skulle åpnes.

Like etter at Ødegaard hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, doblet Nacho Monreal til 2-0.

Backen, som har vært i Arsenal i en årrekke, debuterte for Real Sociedad i kveld. Det ble en drømmedebut for 33-åringen. Ødegaard svingte et frispark inn i feltet, og svenske Alexander Isak fikk avsluttet med hodet. Oblak måtte gi retur og der dukket Monreal opp.

- Jeg hadde ikke drømt om dette. Jeg er veldig fornøyd med seier og smultring. Vi var god i alle faser av spillet. Det var første kamp på stadion, og det kunne ikke gått bedre, sa Monreal etter kampen.

Etter scoringen ble Oblak liggende nede med skade i lang tid.

JUBEL: Ødegaard og lagkameratene jubler for scoring. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Ødegaard og lagkameratene jubler for scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I storform

Ødegaard har fått en fin start i sin nye klubb. 20-åringen er på utlån fra Real Madrid, og skal tilbringe de to neste sesongene i San Sebastian.

Nettkjenningen mot Atletico i kveld var hans andre for sesongen. Også mot Mallorca spilte Ødegaard en avgjørende rolle da han scoret kampens eneste mål.

Nordmannen er raskt i ferd med å bli en populær mann blant «La Real»-supporterne, og har startet samtlige kamper så langt.

Atlético Madrid leder fremdeles La Liga, mens Ødegaards lag er nummer fem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling