Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Senket VIF på én, to, tre

Espen Hoff løp fra Vålerenga-forsvaret to ganger og skjøt det i filler én gang. Etterpå snakket han mest om de gode lagkameratene. Typisk Espen, sier de som kjenner ham godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil langt ut i andre omgang var han like tam som de øvrige 22 på Ullevaal - og da er dommeren tatt med.

Men så slo Espen «Raskelabb» Hoff til. Plutselig fikk han betalt for alt det tilsynelatende tøvet han hadde plukket med seg de første 68 minuttene i form av løp uten ball - og uten resultat.

Én gang - etter 68 minutter.

Og én gang til - etter 82 minutter.

Og enda en - etter 88 minutter.

Fantastiske mål

I løpet av 20 minutter kunne han føre et ekte hat-trick opp på merittlista. Odd Grenland hadde skapt fire sjanser. Hoff hadde scoret på tre av dem.

- Jeg har et hat-trick fra cupen mot Strindheim i 2000. Men dette var jo kjempegøy, sier han til Dagbladet.

Du merker det med en gang: Han er ikke typen som tar av. Selv ikke da han skal beskrive tre fantastiske mål. Det første var det flotteste. Espen bare smiler bredt.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Vålerenga - Odd Grenland 0-3 (0-0)

Tilskuere: 5.414.

Mål: 0- 1 Hoff (68), 0- 2 Hoff (82), 0- 3 Hoff (88).

Dommer: Per Ivar Staberg 4.

Gult kort: Hovi, Holm, Vålerenga, Aas, Fevang, Johnsen, Hoff, Aas, Fevang, Odd Grenland.

- Jeg har aldri truffet sånn før, ikke en gang på trening. Og i hvert fall aldri med venstre.

Fri oversettelse

Trener Arne Sandstø sier dette om Espen.

- En utrolig fin fyr å jobbe med. Beskjeden og vennlig. Espen blir bare sur når han ikke får frispark på trening, sier trener Arne Sandstø.

Og om ikke akkurat prinsessa og kongeriket lå og ventet på «Raskelabb» utenfor Ullevaal, så var det i hvert fall noen hylende jenter. Pluss noen tilreisende Odd-supportere som skrålte ut en fri oversettelse av Alf Prøysens barnesang om «lillebror»:

«Det kan bare Espen Hoff, og bare, bare han.

Det er det bare Espen Hoff, og ingen flere, som kan»

Sangen er muligens valgt på grunn av Hoffs beskjedne høyde. Teksten passet uansett pefekt i går.

Hat-trick er sjeldne. Såkalt ekte hat-trick - altså tre scoringer etter hverandre i samme omgang - er enda sjeldnere. Når det skjer borte mot Vålerenga, så får det noe historisk og sannsynligvis uoppnåelig over seg. Og når det i tillegg skjer med all mulig stil og eleganse, så kan det knapt bli bedre.

- Nei, det kan jo ikke bli stort bedre enn dette, sier Espen.

Holtan ble far

Keeper Erik Holtan delte den oppfatningen i går kveld. Fredag ble han far til sitt andre barn, sønnen Oskar. Fra før av har han datteren Frida (5).

To dager seinere var han banens beste - Hoffs praktfulle avslutning av kampen til tross. For inntil det 68. minutt var det kun Erik Holtan - heller ikke Hoff - som hadde hevet seg over en usedvanlig grå forsamling fotballspillere som pakket seg så tett som mulig rundt midtsirkelen.

- Jeg føler vel at dette er min uke, sier Holtan og smiler.

Fryktelig god ved en rekke anledninger. Og fryktelig forbanna på et par medspillere i forsvarsrekka. Men veldig fornøyd sammen med Espen Hoff og resten av gutta etterpå.

<B>HAT-TRICK:</B> Espen Hoff strekker tre fingre i været og signaliserer for et hat-trick som kom i løpet av kampens siste 20 minutter - og som løftet en tam forestilling, og som senket et tamt Vålerenga.