Senket Viking - ut med ny skade

Iversen helten i kampen ingen kunne tape.

(Dagbladet.no): Viking - Rosenborg 0-1

Steffen Iversen ble matchvinner og sørget for at RBK fikk med seg tre svært kjærkomne poeng i kampen begge «måtte vinne».

Etter drøy timen måtte Iversen gi seg med en ny skade, og da kom vking inn i kampen.

- Det hadde nok blitt et press mot oss på slutten uansett. Det ble tøft i duellene der, sa Iversen til TV2 etter kampen.

Iversen håper han blir klar igjen allerede til kampen mot Breda søndag.

- Jeg har slitt med en strekk i rompa og det ble stivere og stivere utover i kampen. Da vsr det like greit og få inn noen friske bein, sa Iversen.

- Det var synd med Steffen, men vi får bare ta en kamp av gangen. Dette var i alle fall en viktig, viktig seier, sa RBK-trener Erik Hamrèn ette kampen.

Viking kastet inn Peter Ijeh etter sidebytte i jakten på utlikning, men kom aldri nærmere enn to treff i stolpen før pause.

IVERSEN-SCORING VAR NOK: Et skadeskutt RBK så Iversen ble matchvinner og gå ut med ny skade. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
IVERSEN-SCORING VAR NOK: Et skadeskutt RBK så Iversen ble matchvinner og gå ut med ny skade. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Men det begynte med at de tilreisende trønderne og svensken på benken satte kaffen i vrangstrupen.

Debuterte fra start

Tilbakespillet fra midtstopper Andreas Nordvik var løst og i sin debut fra start som RBK-keeper bommet Alexander Lund Hansen på ballen. Martin Fillo jaktet ballen, men 26-åringen fikk til slutt sparket kula opp på tribunen.

Lenger ut på banen startet gjestene best i rogalands-sola. Den ball-glade RBK-midtbanen spilte seg frem til mange gode innlegg, men foran mål manglet det en aggressiv spiss til å ekspedere ballen i mål.

Så tok Steffen Iversen ansvar.

Spiss-veteranen la fint til en fremadstormende Sapara, fikk ballen tilbake og styrte inn sitt sjuende mål for sesongen via beinet til Viking-spiller Andre Danielsen.

Om det var fortjent etter spill og sjanser er en annen diskusjon.

RBK hadde hatt det meste av banespillet og flest muligheter, men Uwe Röslers Viking hadde definitivt vært nærmest ledelse.

Senket Viking - ut med ny skade

•21.minutt: Viking lurer RBK med et innøvd corner-trekk og fra fem meter styrer tsjekkeren Martin Fillo ballen i stolpen og ut.

•34.minutt: Alexander Ødegaard, hjemmelagets desidert farligste spiller gjennom hele omgangen, løper i fra Alejandro Lago. Alene med Lund Hansen treffer den tidligere RBK-spilleren derimot tverliggeren og ballen går over mål.

- Jeg synes vi gjør en god førsteomgang og dette var en utrolig viktig seier for oss, sa Iversen etter kampen.

Rusten Ijeh inn

En haltende Ødegaard var våpenet Viking hadde å by på før pause, og da lagene skiftet side gjorde Uwe Rösler grep.

Ut gikk Thomas Pereira og Andre Danielsen og inn kom den hjemvendte sønn Trond Erik Bertelsen og en rusten målkonge ved navn Ijeh - Peter Ijeh.

Uten at det så ut til å hjelpe.

RBK kontrollerte spillet og fortsatte og produsere de fleste og største målsjansene, helt til en småskadet Steffen Iversen måtte halte av banen.

Uten den høyreiste og fotball-kloke spissen maktet ikke Erik Hamrèns RBK å holde like godt på ballen - og da kom Viking med i kampen igjen.

Sluttspurt

De siste 25 minuttene ble mer elle mindre en sammenhengende kanonade mot RBK-målet, men verken Ijeh, Gaarde, Fillo eller Ødegaard maktet å overliste en Lund Hansen som spilte seg opp utover i kampen.

- Vi mangler mye for tida. Det ser ikke ut til at vi har troen på at vi skal vinne og det er tungt akkurat nå, sa Vikings Allan Gaarde etter kampen.

- Vi sliter, det er ikke noe tvil om det Dette var kampen vi skulle vise hvor vi hører hjemme, sa en skuffet Viking-keeper Thomas Myhre etter kampen.

Dermed kryper RBK opp i ryggen på medaljekandidatene med 21 poeng, mens Viking forblir midt på tabellen med sine 18.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å vinne alle våre kamper og håpe at andre gir bort poeng. Men vi kan vinne alle kampene våre vi, sa en sedvanlig offensiv Steffen Iversen etter kampen.

<B>SKUFFET:</B> Viking-trener Uwe Rösler ville ikke snakke med noen etter hjemmetapet mot RBK.
<B>MATCHVINNER:</B> Steffen Iversen måtte ut med ny skade, men tror selv han blir klar til søndagens intertoto-oppgjør mot Breda.