Solskjær mot Klopp:

- Sensasjon

Jürgen Klopp (53) hyller Ole Gunnar Solskjær (48). Dette sier Liverpool-manageren om nordmannen før gigantoppgjøret på Old Trafford i dag.

FORBEREDER STORKAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Liverpool klokka 17.30. Foto: NTB
FORBEREDER STORKAMP: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Liverpool klokka 17.30. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Liverpool, kl. 17.30

Manchester City-manager Pep Guardiola har champagnen på kjøleren. Taper Manchester United for Liverpool i ettermiddag, er City seriemester.

Solskjær og co. har god kontroll på andreplassen. Men for Liverpool er det vinn-eller-forsvinn med tanke på Champions League neste sesong.

Det er et spektakulært utgangspunkt før oppgjøret, der begge managerne snakket på en pressekonferanse i forkant. For mye handler også om duellen på sidelinja - Solskjær mot Klopp.

RESPEKT: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær har det beste forholdet. Tyskeren og nordmannen omtaler hverandre med stor respekt. Foto: NTB
RESPEKT: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær har det beste forholdet. Tyskeren og nordmannen omtaler hverandre med stor respekt. Foto: NTB Vis mer

Tyskeren jakter sin aller første seier på Old Trafford, fra sjetteplass på tabellen. Og han er full av lovord om nordmannen.

- Jeg tror det er ganske åpenbart at hvis Ole ikke hadde hatt historien som spiller i Manchester United, så er det ikke mange som ville tenkt på ham som manager. Men fordi han gjorde en briljant jobb med Molde - og har den historien - kom ideen opp. Ingen visste hvordan det ville gå.

Men:

- Det var en sensasjon fra start. Så dalte de litt. Og nå ser de veldig gode ut. Ole fortjener kred for dette sammen med de andre trenerne. Det er alltid en lagprestasjon.

Klopp fortsetter:

- Hvis du må ha 50 Champions League-kamper som manager før du tar over en klubb som Manchester United, er det vanskelig. Det er ikke mange managere som har den erfaringen. Så ja, det er fint. United gjør det bra. Og jeg er glad på hans vegne. Selv om han er trener for en klubb jeg ikke tenker altfor mye på, er jeg glad for en kollega som gjør det bra.

Klopp har mer enn nok å tenke på selv denne ettermiddagen i Manchester. Tyskeren har ikke vunnet de siste seks foregående kampene på Old Trafford.

Den forrige Liverpool-seieren på Uniteds gress kom for sju år siden. Og nå er det kniven på strupen: Et Champions League uten Liverpool vil sende rystelser gjennom Fotball-Europa.

Opp til Chelsea på fjerdeplass er det sju poeng - med én kamp mindre spilt.

Mens Manchester United var langt bak Liverpool på dette tidspunktet i fjor, har de nå tatt igjen forspranget og gått forbi.

- Jeg vil ikke snakke for mye om Liverpool, sier Solskjær.

- Jeg vil ikke snakke om følelsene mine for dem, og jeg mener det er fair. Liverpool har en enorm historie de siste åra. Men for en eller annen grunn har de færre poeng denne sesongen, påpeker han.

- Denne sesongen har vært tøff for alle. Jeg er veldig glad for framgangene vi har hatt.

OPPRØR: Supporterne protesterer i Manchester i ettermiddag. Video: Twitter Vis mer

Kampen starter klokka 17.30. På forhånd har Manchester United-supporterne varslet en protest mot eierfamilien Glazer.

Solskjær har bedt dem om å besinne seg, slik at situasjonen ikke eskalerer og utvikler seg til kaos utenfor Old Trafford.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer