Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonell Alsgaard-bronse i NM

- Litt i overkant, sier langrennspensjonisten.

SENSASJON: Thomas Alsgaard gikk inn til en svært så overraskende bronse på 15 kilometeren i NM bak gullvinner Eldar Rønning (midten) og sølvvinner Martin Johnsrud Sundby (t.v.).Foto: Ned Alley / Scanpix
SENSASJON: Thomas Alsgaard gikk inn til en svært så overraskende bronse på 15 kilometeren i NM bak gullvinner Eldar Rønning (midten) og sølvvinner Martin Johnsrud Sundby (t.v.).Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Det er snart åtte år siden Thomas Alsgaard (39) satte punktum som toppidrettsutøver etter to VM-gull i Val di Fiemme.

Langrennspensjonisten har riktignok fått smaken på langløp og holder formen vedlike. Men at den aldrende skistjernen var i så god form som han viste under NMs åpningsdistanse, 15 kilometer klassisk, overrasket alt og alle - inkludert ham selv.

- Dette var i overkant, var Alsgaards spontane reaksjon da eneste reelle trussel mot bronsemedaljen,  landslagsløper Sjur Røthe, kom for seint inn på oppløpet.

Da hadde Alsgaard allerede skiftet til NRK-tøy, og var tilbake i ekspertkommentatorrollen.

- Ingen fallitterklæring Heldigvis, får man nesten si, var det betryggende langt opp til norgesmester Eldar Rønning og toer Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug og Simen Østensen fraværende med sykdom. Gullvinneren var 14,2 sekunder foran sølvvinner Sundby og 1.07,9 foran bronsevinner Alsgaard.

Likevel er det smått bekymringsfullt at Alsgaard parkerte resten av landslagsløperne med i underkant av fire uker til VM på hjemmebane, der samme distanse står på programmet.

VM-aktuelle løpere som Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen, Kristian Tettli Rennemo, Chris André Jespersen, Petter Eliassen og ikke minst Odd-Bjørn Hjelmeset har en lang vei å gå dersom de skal begeistre et kravstort Kollen-publikum i slutten av februar.

- Det blir feil å kalle det en faliltterklæring, men vi skulle ha sett flere i nærheten av tidene til Eldar og Martin. Der må man være for å kunne hevde seg i VM. Petter (Northug) er der, men det blir vanskelig å stille en fjerde person i VM, erkjenner sportssjef Åge Skinstad overfor NRK. 

Thomas Alsgaard er definitivt ikke aktuell, selv om Skinstad lot seg imponere.

- Thomas blir nok presseakkreditert, med blå NRK-jakke, til VM, sa sportssjefen til stadionspeakeren.

- Større enn Otepää Eldar Rønning tok sitt første NM-gull i karrieren bare en snau uke etter at han vant sitt første distanserenn i verdenscupen på mer enn fire år i estiske Otepää. Han rangerer dagens triumf enda høyere.

- Dette var nesten større enn Otepää forrige helg. Norsk mester og kongepokal var et mål i dag. Da jeg kjente på sisterunden at jeg kom til å klare det, fikk jeg en vanvittig god følelse. Jeg har ikke tatt NM-gull tidligere. Det henger høyt. Det er vanskelig å få tak i en kongepokal, sier gullvinner Rønning til NRK.

Også pappa Jan bidro til dagens seierspall, men det var ikke sønnen Eldar som fikk glede av Rønning seniors egenskaper som smører. Han hadde nemlig klargjort skiene til Alsgaard.

- Han må ha hatt utrolig gode ski, i og med at pappa smurte dem for ham, spøker Eldar Rønning, før han legger til:

- Jeg har smugkikket på treningsdagboka hans, og jeg ser at Thomas har trent hardt i januar. Han er en god skiløper og løypa passer ham bra. Likevel er jeg litt overrasket.

PS! Petter Northug står også over morgendagens sprint, og det er fortsatt høyst usikkert om han i det hele tatt kommer til å konkurrere i Steinkjer.

- Han har fulgt rennet på TV, og har ikke vært ute på ski i dag. Han er ikke sjuk, men har rusk i halse, så det er det samme som i går. , sier pressekontakt Otto Ulseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media