Sensasjonell Alsgaard-bronse i NM

- Litt i overkant, sier langrennspensjonisten.

SENSASJON: Thomas Alsgaard gikk inn til en svært så overraskende bronse på 15 kilometeren i NM bak gullvinner Eldar Rønning (midten) og sølvvinner Martin Johnsrud Sundby (t.v.).Foto: Ned Alley / Scanpix
SENSASJON: Thomas Alsgaard gikk inn til en svært så overraskende bronse på 15 kilometeren i NM bak gullvinner Eldar Rønning (midten) og sølvvinner Martin Johnsrud Sundby (t.v.).Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Det er snart åtte år siden Thomas Alsgaard (39) satte punktum som toppidrettsutøver etter to VM-gull i Val di Fiemme.

Langrennspensjonisten har riktignok fått smaken på langløp og holder formen vedlike. Men at den aldrende skistjernen var i så god form som han viste under NMs åpningsdistanse, 15 kilometer klassisk, overrasket alt og alle - inkludert ham selv.

- Dette var i overkant, var Alsgaards spontane reaksjon da eneste reelle trussel mot bronsemedaljen,  landslagsløper Sjur Røthe, kom for seint inn på oppløpet.

Da hadde Alsgaard allerede skiftet til NRK-tøy, og var tilbake i ekspertkommentatorrollen.

- Ingen fallitterklæring Heldigvis, får man nesten si, var det betryggende langt opp til norgesmester Eldar Rønning og toer Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug og Simen Østensen fraværende med sykdom. Gullvinneren var 14,2 sekunder foran sølvvinner Sundby og 1.07,9 foran bronsevinner Alsgaard.

Likevel er det smått bekymringsfullt at Alsgaard parkerte resten av landslagsløperne med i underkant av fire uker til VM på hjemmebane, der samme distanse står på programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer