Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonell EM-seier til Norge

Avkledde Belgia i innendørsfotball.

Norge gjorde i dag futsalekspertisens tips til skamme da de overraskende slo Belgia 4-3 i sin andre gruppekamp på Atlant Stadium i Baranovichi.

Norge dominerte store deler av kampen, og Belgia, som i går slo Tsjekkia 6-4, produserte knapt en eneste sjanse utover målene de scoret.

- Avkler dem

- Dette er helt utrolig. Ikke ett av UEFS-forbundene har levnet oss den minste sjanse i dette mesterskapet, og så går vi utpå mot Belgia og avkler dem fullstendig i 1. omgang, sier en svært oppglødd Egil Sundsbø (IFS) i det norske støtteapparatet, til futsal.no.

- En sensasjon

Belgia er en av de europeiske nasjonene med lengst fartstid innen futsal. Forbundet Association Belge de Football en Salle ble stiftet allerede i 1968.

Norge startet futsalsatsingen i 1998 gjennom Indoor Football Scandinavia (IFS).

Før EM uttalte Vladimir Ivchik i det russiske futsalforbundet (FFR), som regnes som en ekspert på europeisk futsal, at han likte den offensive innstillingen til det norske landslaget, men at Norge nok måtte belage seg på gruppe-exit i årets EM.

- Det vil være en sensasjon om Norge skulle slå Hviterussland. Rutine har alt å si. Slik sett får de det heller ikke enkelt mot verken Belgia eller Tsjekkia som begge har lang fartstid innen futsal, uttalte futsaleksperten til futsal.no.

- Stor autoritet

I dagens kamp mot Belgia tilbakeviste det norske landslaget at rutine er altavgjørende.

Landslagskaptein Henrik Arnesen styrte det defensive spillet med stor autoritet, og Oslo Futsal-duoen, Roberto Rojas og Rodrigo Castillo vartet opp med fremragende offensivt spill med veggspillkombinasjoner og strålende initiativer en-mot-en.

Også Tønsberg Futsals Stian Nikodemussen gjorde seg meget bemerket.

-Henrik Arnesen var en klippe idag. Han beviser hvorfor han fortjener å lede Norge mot de beste nasjonene i Europa, sier en svært glad landslagsleder Kurt Hartvedt til futsal.no.

Slår Norge Tsjekkia i morgendagens gruppekamp er Norge praktisk talt klar for finalerundene. Hvis så skjer, vil det være en sensasjon i internasjonal futsal.

KAMPFAKTA:

Gruppe A

Belgia - Norge 3-4 (0-3)

Atlant Stadium, 25/11 kl. 14.30

Mål: 0-1 Roberto Rojas (1.), 0-2 Henrik Arnesen (8.), 0-3 Henrik Arnesen (11.), 1-3 (22.), 2-3 (24.), 3-3 (28.), 3-4 Thierry Danon Dje Dje (28.)

DE NORSKE HELTENE:</B> Norge overbeviste mot Belgia i kveld, og er i realiteten klar for finalerundene med seier over Tsjekkia i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media