Sensasjonell mester i tungvekt: - Må klype meg i armen

Amerikanske Andy Ruiz vant sensasjonelt over britiske Anthony Joshua i tittelkampen i tungvektsboksing og overtok fire av boksesportens fem belter.

STOR TRIUMF: Andy Ruiz slo ned Anthony Joshua to ganger i den tredje runden i tittelkampen i tungvekt lørdag. Amerikaneren vant kampen på teknisk knockout i sjuende runde. Foto: AP Photo / Frank Franklin II / NTB scanpix.
STOR TRIUMF: Andy Ruiz slo ned Anthony Joshua to ganger i den tredje runden i tittelkampen i tungvekt lørdag. Amerikaneren vant kampen på teknisk knockout i sjuende runde. Foto: AP Photo / Frank Franklin II / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan fortsatt ikke forstå det. Jeg må klype meg i armen for å sjekke om det er sant, sa Ruiz etter kampen i New York, skriver nyhetsbyrået AFP.

Da hadde han nettopp vunnet på teknisk knockout mot Anthony Joshua, den største stjernen i boksesporten.

Det var riktignok amerikaneren som først ble sendt i bakken, i tredje runde. Men Ruiz svarte med samme mynt og sendte briten i gulvet senere samme runde. Ruiz fulgte senere opp med en rett høyre og fikk ned Joshua for andre gang, også det i den tredje runden.

NY TUNGTVEKTSMESTER: Andy Ruiz. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
NY TUNGTVEKTSMESTER: Andy Ruiz. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge Vis mer

Etter å ha blitt slått ned også en tredje og fjerde gang spyttet Anthony Joshua ut tannbeskytteren i den sjuende runden og dommeren avbrøt kampen.

- Alt er mulig. Se på meg, jeg har nettopp skrevet historie, fortsatte den ferske mesteren som nå har beltene i fire av de fem bokseforbundene: WBA, IBF, WBO og IBO.

Joshua skulle egentlig ha gått i ringen mot den amerikanske bokseren Jarrell Miller, men en dopingtest satte en stopper for Miller. Dermed ble Ruiz hentet som erstatter til kampen i Madison Square Garden.

Ruiz ble dermed den første bokseren med mexicansk bakgrunn som er verdensmester i tungvekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer