Sensasjonell mester i tungvekt: - Må klype meg i armen

Amerikanske Andy Ruiz vant sensasjonelt over britiske Anthony Joshua i tittelkampen i tungvektsboksing og overtok fire av boksesportens fem belter.

STOR TRIUMF: Andy Ruiz slo ned Anthony Joshua to ganger i den tredje runden i tittelkampen i tungvekt lørdag. Amerikaneren vant kampen på teknisk knockout i sjuende runde. Foto: AP Photo / Frank Franklin II / NTB scanpix.
STOR TRIUMF: Andy Ruiz slo ned Anthony Joshua to ganger i den tredje runden i tittelkampen i tungvekt lørdag. Amerikaneren vant kampen på teknisk knockout i sjuende runde. Foto: AP Photo / Frank Franklin II / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan fortsatt ikke forstå det. Jeg må klype meg i armen for å sjekke om det er sant, sa Ruiz etter kampen i New York, skriver nyhetsbyrået AFP.

Da hadde han nettopp vunnet på teknisk knockout mot Anthony Joshua, den største stjernen i boksesporten.

Det var riktignok amerikaneren som først ble sendt i bakken, i tredje runde. Men Ruiz svarte med samme mynt og sendte briten i gulvet senere samme runde. Ruiz fulgte senere opp med en rett høyre og fikk ned Joshua for andre gang, også det i den tredje runden.

Etter å ha blitt slått ned også en tredje og fjerde gang spyttet Anthony Joshua ut tannbeskytteren i den sjuende runden og dommeren avbrøt kampen.

- Alt er mulig. Se på meg, jeg har nettopp skrevet historie, fortsatte den ferske mesteren som nå har beltene i fire av de fem bokseforbundene: WBA, IBF, WBO og IBO.

Joshua skulle egentlig ha gått i ringen mot den amerikanske bokseren Jarrell Miller, men en dopingtest satte en stopper for Miller. Dermed ble Ruiz hentet som erstatter til kampen i Madison Square Garden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer