Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonell norsk bragd i triatlon: - Klar for å ta over verden

Casper Stornes (21) var feltets yngste, men dundret inn til seier i verdensserien i triatlon i Bermuda lørdag.

HERJER: Landslaget i triatlon (fra venstre): Jørgen Gundersen, Gustav Iden, Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Lotte Miller Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HERJER: Landslaget i triatlon (fra venstre): Jørgen Gundersen, Gustav Iden, Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Lotte Miller Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Og ikke nok med det. Kristian Blummenfelt og Gustav Iden fulgte opp med norsk 2.- og 3.-plass. Verdensserien er det øverste nivået i triatlon, og nivået er enda høyere enn i en ordinær verdenscuprunde.

På forhånd ble det snakket om at de tre norske kunne komme seg inn blant de ti beste, og det tipset slo til for fullt.

Stornes kom inn 21 sekunder foran Blummenfelt etter 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Gustav Iden kom i mål like bak Blummenfelt. Aldri har tre løpere fra én og samme nasjon blitt topp tre i en WTS-konkurranse i triatlon.

– Jeg hadde ikke ventet å vinne, men da de lot meg gå var det min livs sjanse, og jeg bare tok den. Jeg er veldig fornøyd, sa Stornes til TV 2.

– Jeg tror ikke mange trodde dette for fire år siden, men nå er vi her og er klar for å ta over verden, sa Gustav Iden.

Løpet var årets andre i WTS-serien.

Blummenfelt endte på 3.-plass sammenlagt i verdensserien sist år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media