Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonell OL-billett til Signe Store

Tok seg til finale i kvalifiseringsturneringen i Tyrkia.

TIL RIO: Signe Store gjorde alt riktig i kvalifiseringsturneringen i Tyrkia. Foto: Norges Bryteforbund
TIL RIO: Signe Store gjorde alt riktig i kvalifiseringsturneringen i Tyrkia. Foto: Norges Bryteforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Signe Marie Fidje Store (20) sikret seg sensasjonelt OL-plass i bryting da hun tok seg til finale i kvalifiseringsturneringen i Tyrkia lørdag.

På forhånd var all oppmerksomhet rettet mot Grace Bullen, men hun misbrukte sin siste mulighet da hun røk ut i kvartfinalen i 58-kilosklassen. Store vant alle sine tre kamper i 69-kilosklassen lørdag og slår følge med Stig André Berge til sommerlekene i Rio.

Tanaværingen innledet dagen med 4-3-seier over bulgarske Viktoria Bobeva i åttedelsfinalen. Deretter ble det fallseier over Vanessa Wilson fra Ungarn i kvartfinalen, og dermed var Danute Domikaityte fra Litauen den siste som sto mellom henne og OL-plass.

Den kampen endte med norsk 4-3-seier, og dermed kunne Store juble.

- Det er dette jeg jobber for hver dag. Man gjør så sykt mye for denne idretten. Det er ingen garanti for å få noe igjen, men jeg gjorde det i dag. Det går ikke an å beskrive. Det er så deilig, sa hun til NRK.

Allerede midt i april reiste Store til Makedonia for å forberede seg til kvalifiseringsturneringen i Tyrkia. Satsingen betalte seg fullt ut.

Bullen tapte For Bullen, som er Norges mest meritterte kvinnelige bryter, ble det ny skuffelse etter at hun mislyktes også i den første OL-kvalifiseringen. Lørdag slo hun sørkoreanske Choi Ji-ae på teknisk fall (10-0) i åttedelsfinalen, men kinesiske Zhang Lan ble for sterk i kvartfinalen og vant 12-4.

Iselin Moen Solheim i 75-kilosklassen var uheldig med trekningen og møtte tyske Maria Sellmaier i åttedelsfinalen. Den tapte hun 2-7. Sellmaier sikret senere OL-billett. Gjennom rekvalifisering tok Solheim seg til bronsekamp i stevnet, men bare finaleplass ville vært godt nok for Rio-tur.

Silje Kippernes tapte på teknisk fall (0-10) for polske Iwona Matkowska i åttedelsfinalen i 48-kilosklassen.

Bare nesten Fredag feilet de tre norske deltakerne i mennenes kvalifisering. Felix Baldauf i 98-kilosklassen var veldig nær OL-billett. Han ledet sin semifinale mot italienske Daigoro Timoncini helt til motstanderen vendte til 2-1-seier med to sene poeng.

Baldauf vant senere bronsekampen mot Kevin Mejia fra Honduras på fall, men til ingen nytte.

Marius Thommesen i 66-kilosklassen tapte 0-3 for danske Fredrik Bjerrehuus i åttedelsfinalen, mens Jon Fredrik Isaksen i 85-kilosklassen tapte 1-7 for greske Dimitrios Tsekeridis i samme runde.

Stig André Berge kvalifiserte seg til OL i et kvalifiseringsstevne i Mongolia forrige måned.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart