<strong>UTENFOR PALLEN:</strong> Henrik Kristoffersen endte på 4.-plass. Foto: John Locher / AP
UTENFOR PALLEN: Henrik Kristoffersen endte på 4.-plass. Foto: John Locher / AP Vis mer

Henrik Kristoffersen på 4.-plass i Beaver Creek

Sensasjonell omgang sendte Kristoffersen utenfor pallen

Henrik Kristoffersen havnet utenfor pallen og måtte nøye seg med 4.-plass i vinterens første storslalåmrenn i Beaver Creek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vinneren av rennet ble tyske Stefan Luitz, som tok sin sjette strake seier i storslalåm. Han ledet etter første omgang og sto imot presset. Til slutt vant han 14/100 foran østerrikske Marcel Hirscher.

Super-G-kjører Thomas Tumler, med startnummer 48, gjorde en svært imponerende annen omgang og kjørte seg opp fra 21. til 3.-plass. Sveitseren noterte seg med det for sin beste plassering noensinne uansett disiplin.

Kristoffersen lå på 3.-plass etter en sterk første omgang, men i annen omgang var det åpenbart ikke fordelaktig å sette utfor etter at løypa ble mer og mer kjørt opp.

Etterpå var han så forbannet at han kastet hjelmen i bakken og forlot målområdet umiddelbart.

– Jeg hadde en god følelse. Da jeg så hvor mye jeg hadde tapt, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ingen forklaringer, sa en ordknapp Kristoffersen til NTB.

Skuffet

Som så mange andre tapte Kristoffersen mye til Tumler. Ved første mellomtid hadde han tapt fire tideler av ledelsen, og ved neste mellomtid hadde han tapt ytterligere et halvt sekund.

Til siste mellomtid lå han kun 17/100 foran, men også han så røde tall ved mål. Nordmannen la seg bak Tumler og havnet til slutt på 4.-plass. I mål var han tydelig frustrert og kastet hjelmen i bakken.

Rasmus Windingstad lå som nummer 29 etter første omgang, men kjørte knallsterkt i finalen og klatret hele 18 plasser. 25-åringen endte på 11.-plass og tok med det karrierens nest beste plassering. Han havnet til slutt 1,27 sekunder bak vinneren.

- Det gikk i dag, og jeg er strålende fornøyd. Det var sjukt kult. Jeg angrer mest på at jeg ikke ga mer i første omgang, sa Windingstad til NRK etter sin sterke annen omgang.

Han tok også en god 13.-plass i super-G lørdag.

- Det har vært en helt utrolig helg, sa han til samme kanal.

Mørkt i første omgang

Fra startnummer seks gjorde Kristoffersen en god første omgang. Alpinstjernen fra Rælingen lå to små hundredeler bak erkerivalen Marcel Hirscher før finaleomgangen.

Stefan Luitz, med startnummer ni, var raskest av alle i første omgang. Tyskeren hadde en luke på 15/100 sekund på Hirscher før finalen.

Hirscher klagde søndag over forholdene i Beaver Creek. Han gikk langt i antyde at det myke føret ikke var forsvarlig. Kristoffersen trakk også fram forholdene som en faktor.

Jansrud langt bak

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 15.-plass etter første omgang. Han var 1,59 sekunder bak ledertiden, men klarte ikke å følge opp lagkameratens sterke annen omgang. Til slutt endte 31-åringen 1,30 sekunder bak med sin 12.-plass.

- Alt i alt er det en grei storslalåm. I dag har jeg mye rusk, sa han til NRK.

Fartskjøreren Kjetil Jansrud berget akkurat plass i finaleomgangen med sin 30.-plass. Han lå 2,40 sekunder bak Luitz, og i annen omgang klatret han opp til 28.-plass. Differansen opp til søndagens vinner ble til slutt 3,44 sekunder.

Verken Aleksander Aamodt Kilde, Marcus Monsen eller Bjørnar Neteland kom seg til finaleomgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer