Sensasjonell seier til Hauger

19-åringen knuste alt og alle i Monaco etter dramatisk start.

VANT: Dennis Hauger vant i Monaco. Foto: Joan Codina / Prema.
VANT: Dennis Hauger vant i Monaco. Foto: Joan Codina / Prema. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en trøblete start på sesongen slo Dennis Hauger for alvor tilbake, og vant sprintløpet i Formel 2 i Monaco lørdag kveld, med tiden 44:28.048.

Det var i tillegg Haugers første løp på en gatebane i karrieren.

- Det er som en drøm. Jeg har hatt en tøff sesong så langt. Det føltes så godt å få en seier her i dag, og spesielt her i Monaco. Som barn drømmer du om å være her, sier Dennis Hauger etter løpet til arrangøren.

Han fortsetter:

- For å være ærlig prøvde jeg å holde en jevn fart, og holde meg rolig. En seier i dag var målet, og jeg er veldig glad.

TUNGT: Norske Dennis Hauger trener på en helt spesiell måte for å kunne prestere i på racerbanen. Video: Dennis Hauger via Tiktok / Rødt Kort. Vis mer

- Endelig

- Ja, ja! Jeg nøyt dette virkelig. Det var gøy, kunne man høre en glad Hauger si på team-radioen etter løpet.

- En virkelig god jobb, folkens. Gratulerer, sa han videre til laget sitt.

Seieren gir Hauger ti poeng i sammendraget.

- Endelig, Dennis. Dette fortjente du, sa Viaplays kommentator, Atle Gulbrandsen.

- Han kontrollerer løpet. Han kjemper om å ta bestetid. Det er så utrolig sterkt kjørt. Jeg kan ikke se for meg noen som kunne ta Dennis Hauger i dag. Gratulerer til Norge, fortsetter Gulbrandsen fra kommentatorbua.

Dramatisk start

Det ble dramatisk fra første sekund da Jake Hughes ikke fikk start på bilen da startskuddet gikk. Hauger, som hadde startnummer to, plassen bak Hughes, gikk dermed rett opp i tet fra første meter.

19-åringen var ikke bare litt heldig fra start, men kjørte også for ekstremt bra. Etter de ti første rundene, hadde han kjørt beste rundetid og var over sekundet foran neste fører.

Og forspranget bare fortsatte, og fortsatte. Med ti runder igjen parkerte han resten av feltet og lå hele fem sekunder foran neste fører.

Ingen klarte å engang nærme seg 19-åringen fra Aurskog, som tok en overlegen seier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer