TREDJE: Eirik Brandsdal og Andersen Gløersen ble nummer tre i lagsprinten i verdenscupen i Canada. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TREDJE: Eirik Brandsdal og Andersen Gløersen ble nummer tre i lagsprinten i verdenscupen i Canada. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Sensasjonell seier til Kasakhstan dyttet Norge til tredjeplassen

Anders Gløersen og Eirik Brandsdal var ikke helt fornøyd.

Anders Gløersen og Eirik Brandsdal gikk inn til tredjeplassen på lagsprinten i Canada fredag kveld (norsk tid), men ingen var helt fornøyde
.Kasakhstan vant med Denis Volotka og Nikolaj Tsjebotko med russerne Gleb Retivjytsj og Nikolaj Morilov på annenplass. Det ble en jevn sprint, der det norske andrelaget med John Kristian Dahl og Pål Golberg endte på fjerdeplass.

- Jeg kan vel si at vi på en måte er godt fornøyd med dette, for vi klarte en plass på pallen, men helt fornøyde er vi likevel ikke. Vi hadde to lag som var med helt i teten. Vi var absolutt med på å dominere denne lagsprinten, men det er forskjell på tredjeplass og seier, og det var seieren vi hadde siktet oss inn på i dag, sa den norske treneren Ulf Morten Aune til NTB.

Det var en tett og tøff sprint herrelagene gikk. Sprinten gikk i ei veldig svingete løype, og det var sukkersnø, så forholdene var veldig vanskelige. Det bar da sprinten også preg av, for det var flere uhell, men de norske lagene kom seg stort sett unna.

Tøff konkurranse - Konkurransen her var veldig tøff og tett, og når vi klarer tredje- og fjerdeplassen er det selvsagt grunn til å sette pris på det, men alt lå til rette for at vi kunne ha vunnet dette, og det er årsaken til at jeg er fornøyd med en liten reservasjon, sa Aune.

Helt mot slutten ble det et oppgjør mellom Kasakhstan og Russland, mens canadierne måtte finne seg i å være helt frakjørt da spurten startet på hjemmebane. Jesse Cockney og Len Valjas endte helt sist i finaleheatet.

De norske lagene kom litt på etterskudd på de aller siste meterne, men var likevel fint med og satte absolutt farge på fredagens lagsprint i herreklassen.

- Jeg vil si at vi gjennomførte planene våre i denne stafetten til punkt og prikke, og det er i alle fall ingen grunn til å henge med hodet etter dette. Nå samler vi oss for å komme sterkere tilbake lørdag, sa Ulf Morten Aune.

Femteplass Det gikk ikke like bra i klassen for kvinner som for menn. Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla endte på femteplass som best av de norske lagene på kvinnesiden. Seieren gikk til Finland ved Mona-Lisa Malvaletho og Anne Kyllönen.

Det norske andrelaget ble nummer 10. Der gikk Kari Vikhagen Gjeitnes og Ingvild Flugstad Østberg. De var rett og slett sjanseløse, mens Brun-Lie og Caspersen Falla var med og kjempet fremme i teten i store deler av sprinten.

Lørdag er det sprint fri teknikk som står på verdenscupprogrammet i Quebec.

(NTB)