Sensasjonell VM-bronse til Dale Oen

Svømmeren Aleksander Dale Oen tok en sensasjonell bronsemedalje på 100 meter bryst i svømme-VM i Kina i dag – den aller første norske internasjonale medaljen i individuell herresvømming.

20-åringen ble nummer sju i semifinalen, men imponerte stort under finalen på 100 meter bryst i kortbane-VM i Shanghai i ettermiddag.

Nordmannen åpnet bra, men lå litt bak medaljeplass ved 50 meter. Men han satte inn en skikkelig sluttspurt, og slo inn på 59,16. Det er 17 hundredeler bak sin egen norske rekord, men det holdt akkurat til bronse i VM – ett hundredel foran italienske Alessandro Terrin på fjerdeplass.

– Dette er en stor dag for norsk svømming, og dette betyr enormt i den videre satsingen, sier en meget glad svømmepresident Per Rune Eknes til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dale Oen den første norske svømmeren som sikret seg VM-medalje siden Lene Jensen tok sølv på 100 meter fri så langt tilbake som i 1978. Han ble også historisk ettersom han ble den første herresvømmeren som tar en individuell medalje i et internasjonalt mesterskap.

– Nå har vi vist at vi kan kjempe i verdenstoppen, til tross for en elendig hallkapasitet rundt i landet. Dette var stort, sier svømmepresidenten.

Oleg Lisogor fra Ukraina vant finalen med ny 58,14, som er ny mesterskaprekord. Brenton Rickard fra Australia tok sølvet med 58,70.

(ANB)

Sensasjonell VM-bronse til Dale Oen
BRONSEGUTTEN: Aleksander Dale Oen fosset inn til VM-bronse. Her fra semifinalen.