Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rådgiver for kriselag:

Sensasjonelt Drillo-comeback

Kommer med råd og innspill overfor Hønefoss i 2. divisjon. Trener Frode Lafton: - Bare kjempetakknemlig.

LEGENDE: Egil Drillo Olsen kommenterte Albania-Norge for TV 2 i mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEGENDE: Egil Drillo Olsen kommenterte Albania-Norge for TV 2 i mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Han er den mest suksessrike landslagstreneren norsk fotball noen gang har hatt. Og han har trent flere klubber, sist gang Lyn i 2014.

I en alder 76 år skulle du tro at Egil Drillo Olsen hadde gjort sitt i norsk fotball. Men da Hønefoss tok kontakt i begynnelsen av mai – og spurte om råd og innspill – sa Drillo seg villig til å hjelpe.

Så var han ikke ferdig i norsk fotball likevel …

- Jeg er bare kjempetakknemlig for at han viser interesse, sier trener Frode Lafton til Dagbladet.

Skjevt ut

Saken er den at det tidligere laget i Eliteserien har kommet skjevt ut av startblokka i 2. divisjon. Etter seks kamper ligger Hønefoss helt sist med ett poeng.

SJEF: Frode Lafton trener Hønefoss. Her fra da han la opp som spiller i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJEF: Frode Lafton trener Hønefoss. Her fra da han la opp som spiller i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Via nettverket til styreleder Jon Erik Nygaard bestemte klubben seg for å ta kontakt med Drillo før kampen mot Fredrikstad 16. mai. Nygaard lurte på om Lafton ville diskutere fotball med Drillo, noe treneren syntes var helt greit.

Det var Ringerikes Blad som omtalte saken først fredag. Til Dagbladet sier Lafton at møtet med Drillo kom i stand 14. mai.

- Vi satt sammen i nesten to timer. Jeg ga et innblikk i hvordan vi tenker fotball. Han kom med en del innspill om hvordan han tenker. Vi spiller 4-4-2 og i prinsippet tenker vi likt rundt soneforsvar.

Under møtet viste kjemien mellom partene seg å være svært god.

- Han så kampen mot Moss (6. mai) på video og ga oss konkrete tilbakemeldinger på hva han så. Vi hadde også en telefonsamtale i dag. Han sier det bare er å ta kontakt hvis vi lurer på noe.

Ikke formelt

Lafton understreker at ingenting er formelt. Men Drillo har sagt seg villig til å bistå som best han kan. Han har ledet Norge i to fotball-VM (1994 og 1998).

Da Dagbladet møtte den tidligere landslagstreneren i Tirana i mars, spurte vi om det kunne være aktuelt med en trenerjobb igjen. Til dette svarte han kategorisk nei. Men han utelukket ikke en konsulentrolle. Nå virker det som om Hønefoss har fått napp, selv om Drillo foreløpig gjør dette på fritida.

Drillo var i Tirana for kommentere privatlandskampen mellom Albania og Norge for TV 2. Kampen endte med norsk 1-0-seier.

- Han har strukket ut ei hånd og det har vi benyttet oss av. Vi har kompisaktig delt tanker rundt fotball. Jeg suger til meg all kunnskap og erfaring. Mine assistenter og jeg føler oss privilegerte.

Lafton fortsetter:

- Jeg opplever Drillo som nysgjerrig og søken etter fotball. Han blir tent av hvordan vi tenker. Det er på det nivået der. Han ønsker å bidra når han har tid. Samtidig skal han kommentere fotball-VM for NRK i sommer.

Hønefoss møter Bærum borte lørdag. Drillo kunne ikke være på kampen, men han har allerede bedt Lafton gi ham tilbakemeldinger etterpå. Det er ingen hemmelighet at 76-åringen ønsker mer fart i lengderetning.

- At han bryr seg, er vi bare så takknemlige for fra vår side, sier Hønefoss-treneren.

Ros

Drillo fikk for øvrig svært mye ros på sosiale medier for sitt engasjement under Albania-Norge-kampen. Han og hovedkommentator på TV 2, Marius Skjelbæk, lot engasjementet få fritt utløp på halv- og helsjanser for Norge. Selv støyende albanere på tribunen snudde seg da den norske duoen fyrte seg opp på kommentatorplass.

Lafton har hatt hovedansvaret for Hønefoss siden 2016. Drillo har tidligere drysset magi over lagene han har hatt befatning med. Nå kan han gjøre det igjen. I en alder av 76 år.

Opp til ledende Raufoss er det 14 poeng.

2. divisjon
Raufoss650115-215
Asker640210-312
Grorud640213-1012
Fredrikstad63217-311
Elverum632112-1011
Moss630313-109
Alta63037-69
Fram63038-119
Mjølner63036-149
Bærum621310-67
Nybergsund62137-127
Odd 2.-lag62047-146
Stabæk 2.-lag61147-144
Hønefoss60156-131
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media