Sensasjonen Anders Gløersen

Femdobbelt norsk på sprinten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Gløersen (21) tok en sensasjonell seier i langrennssprinten i Rybinsk søndag. Det gjorde han på lånte ski.

– Jeg lånte skiene til Martin Johnsrud Sundby (lagkamerat på Team Manpower). De gikk kjempebra, og smørerne gjorde en kanonjobb, sa Gløersen til NTB rett etter seieren.

Kanskje har du ikke engang hørt om vinneren i Rybinsk. Det er ikke så rart. Gløersen er blitt regnet som talent i flere år, men han har ikke fått lov til å vise seg fram internasjonalt før.

Denne sesongen åpnet Oslo-gutten, som representerer Rustad IL, med 2.-plass på den nasjonale sprinten på Beitostølen i midten av november. Uten at han ble tatt ut til den klassiske sprinten i Kuusamo.

– Jeg er ikke sur for det. Det er mange gode sprintere i Norge, og jeg har forståelse for at det ble slik. Det er i hvert fall ikke noe jeg tenker på i dag, sa Gløersen.

Glad

Tvert imot var han glad og lykkelig etter en av de mest overraskende verdenscupseirene i langrenn i moderne tid. Det var ikke smågutter han gikk mot i finalen.

Fem nordmenn havnet øverst på resultatlisten. Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen ble nummer to og tre. Deretter fulgte Johan Kjølstad og Tor Arne Hetland. Svensken Emil Jönsson ble disket etter to tyvstarter, men ble likevel tilkjent 6.-plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer