Sensasjonen får trolig ikke gå i verdenscupen

- I utgangspunktet ikke, svarer landslagstrener Eirik Myrh Nossum på spørsmål om Mikael Gunnulfsen får gå verdenscupåpningen i Ruka.

RØRT: Mikael Gunnulfsen (27) overrasket alle og vant 15-kilometeren på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås / DBTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BIETOSTØLEN: Mikael Gunnulfsen (27) slo knockout på langrennseliten og vant 15 kilometer klassisk med 27,3 sekunder.

Samtidig knuste han mange av utøverne som har blitt lansert til å ta de to ledige plassene som er å finne på laget som drar på verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg.

- Jeg har skandinavisk cup i Rovaniemi på planen i desember, så jeg skal til Finland, ja. Men jeg har ikke noen planer om det du spør om der, sier Gunnulfsen til Dagbladet når vi antyder at det nå blir tur til Finland.

STOR SEIER: Mikael Gunnulfsen var tydelig rørt da han kom i mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR SEIER: Mikael Gunnulfsen var tydelig rørt da han kom i mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Samtidig er han klar på én ting:

- Jeg er helt overbevist om at den prestasjonen jeg leverer i dag, er godt nok til å gå fort i Ruka. Om jeg får muligheten eller ikke, er ikke noe jeg tenker på og det er ikke min avgjørelse å ta, sier Gunnulfsen og fortsetter:

- Jeg har én oppgave, og det er å gå fortest mulig på ski.

- Så du blir ikke skuffet om du ikke får plass?

- Det er for tidlig for meg å vurdere. Jeg har akkurat kommet i mål, så jeg vet ikke.

BEITOSTØLEN: Det ble dramatisk da den norske langrennseliten åpnet sesongen på Beitostølen. Stjerna Emil Iversen ble disket i kvartfinalen, Johannes Høsflot Klæbo slengte med leppa, og den amerikanske stjerna Jessica Diggins skrekkskade vekker oppsikt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Får trolig ikke gå

En som derimot vet, er landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Han har jobben med å ta ut de to siste plassene etter helgas skirenn på Beitostølen.

Han har tidligere hintet om at plassene er forbeholdt landslagsutøvere, og firkløveren Finn-Hågen Krogh (gikk ikke), Martin Løwstrøm Nyenget (34. plass), Didrik Tønseth (5. plass) og Sindre Bjørnestad Skar (13. plass) er ventet å kjempe om dem.

På spørsmål fra Dagbladet om Gunnulfsen får gå i Finland førstkommende helg, svarer Myhr Nossum:

- I utgangspunktet ikke.

FÅR TROLIG IKKE GÅ: Det sier Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR TROLIG IKKE GÅ: Det sier Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Herretreneren mener at selv om mange utøvere sleit med værforholdene, så gjør ikke det prestasjonen til vinneren noe mindre. Han lanserer Gunnulfsen som en framtidig VM-løper.

- Det tar ingenting bort fra prestasjonen. Den er enormt imponerende. At et slikt løp har internasjonal klasse over seg, er det ingen som helst tvil om. Og så håper jeg at han har litt sånn «eyes on the price» på en eventuell femmil i VM osv. Jeg vet at han ikke er noe dårligere på en femmil enn en 15-kilometer, sier Myhr Nossum, som lot seg imponere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Ikke overraskende

- Det er ekstremt imponerende det han leverer i dag. Det er ikke overraskende, men imponerende. Rapportene har gått ut på at han har vært solid i klassisk, sier han.

Myhr Nossum mener de tre på pallen; Gunnulfsen, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund, ville havnet der uansett værforhold.

- De tre på pallen går under identiske forhold, sånn generelt. Så har sikkert alle de tre noen perioder hvor noen er heldige og noen er uheldige, sier Myhr Nossum.

Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug er også utfordrere til å gå i Ruka til helga, men begge havnet et stykke bak i snøværet på Beitostølen. De plasserte seg på 40. og 41. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer