Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonen Lindvik nummer to i Hoppuka: - Det er helt sjukt

Marius Lindvik imponerte nok en gang da Hoppuka ble avsluttet mandag. Han ble nummer tre i Østerrike og to i Hoppuka.

IMPONERER: Marius Lindvik har imponert stort i Hoppuka. Foto: Christof STACHE / AFP /NTB Scanpix
IMPONERER: Marius Lindvik har imponert stort i Hoppuka. Foto: Christof STACHE / AFP /NTB Scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN/OSLO (Dagbladet): Før avslutningsrennet i Hoppuka var det polske David Kubacki som ledet sammenlagt, med 9,1 poeng foran sensasjonen Marius Lindvik.

Tyske Karl Geiger og verdenscupleder Ryoyu Kobayashi fra Japan fulgte deretter med henholdsvis 4,2 og 4,6 poeng opp til Lindvik.

Det var med andre ord duket for en thriller.

Kubacki leverte et kanonhopp i første omgang og ledet på tidspunktet med rundt 14 poeng til Lindvik i sammendraget. Den eneste sjansen 21-åringen hadde, var hvis polakken ikke taklet presset i finalen.

Det gjorde Kubacki, med et hopp på 140,5 meter og en til slutt en overlegen seier. Lindvik ble nummer tre i avslutningsrennet (slått av Geiger med 1,6 poeng) og nummer to sammenlagt.

- Det er helt sjukt. Jeg sleit litt med å finne ut av bakken her, men jeg følte jeg fant ut av det. Jeg er sykt fornøyd, jeg vet ikke hva jeg skal si engang. Jeg hadde ikke forventet noe slik i det hele tatt før jeg dro hit, det er gøy, sier Lindvik til NRK.

- Det er det beste jeg har gjort i livet. Det er helt sykt. Jeg har ikke så mange ord igjen nå, jeg tror ikke det har gått opp for meg, sier han videre.

Uansett er det veldig imponerende for 21 år gamle Lindvik, som knapt hadde presentert seg skikkelig før han overraskende vant Nyttårsrennet. I løpet av noen dager gikk han fra å være et nærmest uskrevet blad, til å kjempe om sammenlagtseieren.

En norsk bragd.

Siver Voll er kjent for sine imponerende skivideoer på Instagram. Vi har tatt en prat med skikjøreren. Vis mer

La press på rivalene

Kubacki la press på de øvrige allerede etter første omgang, med et kjempehopp på 143 meter. Med tanke på at bakkerekorden er 145 meter, sa det seg selv at de som kom etterpå ville få det tøft.

Lindvik og Geiger var snaut fem og fire poeng bak lederen før finaleomgangen. Det måtte derfor noe helt spesielt til for å vippe polakken av tronen.

Kobayashi misset i første omgang, og kunne avskrives før finalen. Hoppuka skulle dermed stå mellom Polen, Tyskland og Norge. Selv om Polen tok siste stikk, har vi en norsk 21-åring helt i verdenstoppen. En ny stjerne?

- Det gjenstår å se. Vi har nok av norske hoppere som har hatt gode helger og gode Hoppuker. Men måten han hopper på, takler press på og takler media på, viser at han kanskje er på vei til å bli en ny, norsk superstjerne, sier ekspert Tom Hilde til NRK.

Stor jobb

Søndag ble Lindvik niendemann i kvalifiseringen med 134 meter. Etterpå fortalte Lindvik at han hadde jobbet for å finne ut av Paul Ausserleitner-bakken, som han aldri tidligere hadde hoppet i.

– Det er en veldig spesiell bakke og litt uvant. Den er ikke som alle andre bakker der det er jevnt trykk i radien. Den er litt slakere og lenger på hoppet enn vanlig, sa Lindvik.

I prøveomgangen landet Lindvik på 133,5 meter i sitt prøvehopp, snaut sju meter kortere enn Kubacki. Da det gjaldt som mest landet han på sterke 139 meter i første omgang. Det var dessverre ikke nok.

Til slutt skilte det 11,5 poeng mellom Kubacki og Lindvik i rennet, og 20,6 poeng i Hoppuka totalt.

Olaf B. Bjørnstad, Toralf Engan, Torgeir Brandtzæg, Bjørn Wirkola, Ingolf Mork, Espen Bredesen, Sigurd Pettersen og Anders Jacobsen er tidligere norske vinnere av den prestisjefulle hoppkonkurransen.