Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpin-VM:

Sensasjonen Mikaela (21) knuser Jansrud, Kristoffersen og Svindal: Så mye tjener VM-stjernene

Se prispengelista.

PRISPENGE-TOPP: Mikaela Shiffrin har kjørt inn klart med prispenger i verdenscupen denne sesongen. 21-åringen er langt over våre norske VM-håp. Foto: Michael Kappeler/dpa
PRISPENGE-TOPP: Mikaela Shiffrin har kjørt inn klart med prispenger i verdenscupen denne sesongen. 21-åringen er langt over våre norske VM-håp. Foto: Michael Kappeler/dpa Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): Den første VM-uka i St. Moritz nærmer seg slutten og herrenes utfor starter i dag klokka 12.

Alpebyen i Sveits samler verdens beste alpinister fram til neste helg og Norge venter fortsatt på den første gullmedaljen.

Før VM-starten har det derimot vært en supersesong for de norske herrene og damene i verdenscupen. Det viser seg også på kontoen til alpintstjernene. Topplasseringer og seire i verdenscupen gir nemlig gode penger i kassa.

Dette er den norske pengelista:

1. Henrik Kristoffersen: 2,4 mill

Av de norske VM-stjernene er det slalåmspesialist Henrik Kristoffersen som har dratt inn klart mest i pengepremier. Kristoffersen har før VM kjørt inn 2,4 millioner kroner i rene prispenger fra FIS (Det internasjonale skiforbundet).

Kristoffersen har fem verdenscupseire denne sesongen.

TOPP NORSK: Henrik Kristoffersen har kjørt inn mest prispenger av de norske i verdenscupen. Foto: APA / GEORG HOCHMUTH / Austria OUT
TOPP NORSK: Henrik Kristoffersen har kjørt inn mest prispenger av de norske i verdenscupen. Foto: APA / GEORG HOCHMUTH / Austria OUT Vis mer

2. Kjetil Jansrud: 1,85 mill.

Fartskjører Jansrud er den andre nordmannen på lista og kjører for VM-gull i dag. I verdenscupen denne sesongen har Jansrud kjørt inn 1,85 mill. kroner i prispenger.

31-åringen fra Vinstra har fire verdenscupseiere denne sesongen. Tre i Super-G, én i utfor. I tillegg har han to pallplasser.

3. Nina Løseth: 910 000 kr.

Ålesund-jenta har kjørt seg inn i verdenstoppen i slalåm og storslalåm de siste sesongene. Denne sesongen har hun to 2 plasser og èn 3. plass.

Det sender Løseth opp på tredjeplass over nordmenn på lista over prispenger denne sesongen. Løseth skal i aksjon i VM i slalåm og storslalåm neste uke.

TREER: Nina Løseth. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
TREER: Nina Løseth. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND Vis mer

4. Aleksander Aamodt Kilde: 518 000 kr.

24-åringen og Lommedalen-kjøreren har sust inn til to pallplasser i verdenscupen denne sesongen. 2. plass i Super-G og 3. plass i superkombinasjonen.

Det har gitt VM-håpete 518 000 kroner i prispenger.

Kilde slo for alvor gjennom med to seiere i verdenscupen forrige sesong:

- Det har vært et morsomt år. Jeg kom inn som ekstremt rookie (nybegynner) og kjørte en hel verdenscupsesong uten å ha prøvd meg noe særlig på nivået før. Det var litt vinn eller forsvinn. Jeg har lært mye, sier Kilde til Dagbladet.

Kilde kjørte inn til fjerdeplass i VM i Super-G tidligere i uka. I dag kjører han utfor klokka 12.

Suveren kvinne

De norske alpintstjernene får derimot bank av USAs slalåmstjerne Mikaela Shiffrin (21).

21-åringen har kjørt inn 3,6 millioner kroner i verdenscupen denne sesongen og knuser de norske på prispengelista.

Shiffrin kjører bare storslalåm og slalåm i VM - men i verdenscupen denne sesongen har hun vært et fenomen.

Hun har utrolige 8 verdenscupseire denne sesongen.

- Sesongen har vært fantastisk. Hvis jeg ender sesongen uten gull eller verdenscupen sammenlagt, så har jeg likevel hatt den beste sesongen i karrieren. Fra nå av handler det ikke om hva jeg må gjøre, men hva jeg vil gjøre. Det er et kult sted å være for en idrettsutøver, sier Mikaela Shiffrin på en pressekonferanse som Dagbladet deltok på tidligere i VM.

OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
OVERLEGEN: Mikaela Shiffrin. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND Vis mer

Andre på lista over prispenger i verdenscupen:

Aksel Lund Svindal: 417 000 kr.

Leif Kristian Haugen 267 000 kr.

Ragnhild Mowinckel: 209 000 kr.

Maren Skjøld: 100 000 kr.

Jonathan Nordbotten: 83 000 kr.

Adrian Smiseth Sejersted: 62 000 kr.

Sebastian Foss-Solevaag: 62 000 kr

Maria T. Tviberg: 58 000 kr.

Bjørnar Neteland 33 000 kr.

Kristin Lysdal: 17 000 kr.

I FORM: Alpinisten Mikaela Shiffrin holdt pressekonferanse sammen med klokkemerket Longines mandag. Der avslørte Shiffrin at hun kjører slalåm og storslalåm i VM, men hun ble også møtt med plystring fra salen. Video: Longines Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling