Sensasjonen Østensen

Angerer frykter nordmennene.

Søndag kan Simen Østensen (22) ta en sensasjonell sammenlagtseier i Tour de Ski.

Sensasjonell fordi han mer eller mindre var et ubeskrevet blad før sesongen startet. Mindre sensasjonell om man tar starten på sesongen med i betraktning. Han var blant dem som var nevnt som en toppkandidat på forhånd.

Uansett: Bæringen har flydd rett inn i verdenstoppen i langrenn i løpet av Tour de Ski-dagene.

Lørdag gikk han en 30-kilometer i klassisk som om han aldri skulle ha gjort annet, ble nummer sju og konsoliderte 2.-plassen i sammendraget.

Tobias Angerer går ut 15 sekunder før Østensen på søndagens avslutningsetappe.

- Det blir spennende. Jeg håper at vi kan få samlet en gruppe, og forhåpentlig kan jeg finne en rygg å ligge bak, sa Østensen om taktikken.

- Jeg håper at jeg har en del å gi. Jeg er tydeligvis i form.

Artig

Østensen er et langrennstalent av de sjeldne. Det viste han også lørdag. Takket være glitrende hjelp fra blant andre Eldar Rønning og Frode Estil kunne han spasere inn til 15 bonussekunder underveis. Østensen kunne ha ledet Tour de Ski før avslutningsetappen om det ikke var for at han mistet den ene skien i kvartfinalen på fredagens sprint.

- Det var utrolig artig at alle gikk så bra. Lagarbeidet var perfekt. Dette var sinnssykt moro, sa Østensen.

KOMET: Ikke mange hadde hørt om Simen Østensen før Tour de Ski startet. Nå vet de fleste hvem han er. Foto: SCANPIX
KOMET: Ikke mange hadde hørt om Simen Østensen før Tour de Ski startet. Nå vet de fleste hvem han er. Foto: SCANPIX Vis mer

Tyske Tobias Angerer ville også kjempe om spurtseirer lørdag. Han nådde aldri opp i kampen mot nordmennene som nøytraliserte ham fullstendig.

- De norske var veldig sterke. Jeg ville spurte, jeg, men det var umulig. Jeg ser fram til søndag. Det kommer til å bli veldig hardt i den siste bakken, men det er likt for alle, sa Angerer.

- Jeg frykter de norske mest søndag også.


Samtaler

I tillegg til Simen Østensen og Petter Northug, er også Tor Arne Hetland med i kampen om sammenlagtseieren. Hetland har ikke mer enn drøye minuttet opp til Angerer.

- Det står mellom tre nordmenn og en tysker, sa Hetland.

- Vi får sette oss ned i kveld og legge en taktikk, sa Northug.

Søndag ettermiddag får vi svaret på hvordan den ble og om den lot seg gjennomføre.

Avslutningen i Touren blir høydramatisk.

(NTB)