OVERRASKER ALLE: Tennistalentet Taylor Townsend er klar for tredje runde i French Open og overrasker ekspertene. Dette skjer bare to år etter at hun var for tjukk for det amerikanske tennisforbundet. Foto:  AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
OVERRASKER ALLE: Tennistalentet Taylor Townsend er klar for tredje runde i French Open og overrasker ekspertene. Dette skjer bare to år etter at hun var for tjukk for det amerikanske tennisforbundet. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGETVis mer

Sensasjonen Taylor (18) var for tjukk for forbundet. Nå sjokkerer hun i storturnering

Ble bedt om å slanke seg.

(Dagbladet): Den amerikanske tennisspilleren Taylor Townsend (18) overrasker alle i Grand Slam-turneringen French Open.

Townsend er ranket som nummer 205 i verden - men i går slo hun ut hjemmehåpet, franske Alize Cornet, som er nummer 21 i verden. 18-åringen Townsend er klar for tredje runde i storturneringa.

- Hun gjør ting ingen hadde spådd på forhånd, sier Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø til Dagbladet.

Og historien til Townsend er i høyeste grad spesiell.

Bedt om å slanke seg For to år siden - som 16-åring - fikk hun beskjed av det amerikanske tennisforbundet (USTA) om å gå ned i vekt.

Forbundet nektet å betale reisen til supertalentet til juniorturneringa US Open i New York og ville heller ikke bidra til å finansiere hennes spill i andre turneringer før hun slanket seg og kom i bedre form.

Alt dette til tross for at hun ble regnet som verdens beste juniorspiller.

SJOKKSEIER: Taylor Townsend vant mot det franske hjemmehåpet Alize Cornet. Foto:  AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
SJOKKSEIER: Taylor Townsend vant mot det franske hjemmehåpet Alize Cornet. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Vis mer

- Våre bekymringer er for hennes helse på lang sikt og hennes utvikling som spiller, sa Patrick McEnroe i USTA til The Wall Street Journal i 2012.

- Ble sterkere Etter dette brøt talentet samarbeidet med USTAs trenere, og startet å jobbe med Zina Garrison og Kamau Murray. Nå - halvannet år senere - viser Townsend sitt livs form i French Open og leverer karrierebeste med en foreløpig 3. rundekamp.

- Det gjorde meg sterkere som person. Det gjorde meg sterkere som tennisspiller. Det gjorde meg sterkere i troen på at det jeg gjorde kan hjelpe andre personer, sier Townsend til New York Times.

Først slo Townsend landsvenninnen Vania King 7-5, 6-1 i første runde. Deretter ble Alize Cornet slått 6-4, 4-6, 6-4.

- Jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er nå. Dette er hva alle idrettsutøvere drømmer om. Men jeg er ikke tilfredsstilt. Jeg vil fortsatt gjøre det ennå bedre, sier Townsend.

Eurosport-kommentator Krogh Sundbø er overrasket over Townsends prestasjoner.

- Townsend selv ytrer at hun spiller bedre med den kroppsformen hun har. Og det støtter jeg. Hun beveger seg raskt og det er umulig å kritisere henne når hun slår ut nummer 21 i verden, sier Krogh Sundbø til Dagbladet.

FORBUNDET: Patrick McEnroe (t.h.) i det amerikanske tennisforbundet mente Townsend var for tjukk. Her er han med bror og mer kjente  John McEnroe. Foto:  Elsa/Getty Images/AFP
FORBUNDET: Patrick McEnroe (t.h.) i det amerikanske tennisforbundet mente Townsend var for tjukk. Her er han med bror og mer kjente John McEnroe. Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer

- Kan hun sammenlignes med Serena Williams?

- Ja, i aller høyeste grad. Men Williams har ofte ment at vekten hennes er et problem. Slik er det ikke med Townsend. Men Townsend har absolutt potensial til å bli en av verdens aller beste på sikt. Hun har preget juniortennisen i flere år og vunnet store turneringer, sier Eurosport-kommentatoren.

- Virkelig ikke godt trent - Hadde noen tro på Townsend før French Open?

- Å se Townsend nå 3. runde i en Grand Slam er veldig overraskende. Ikke minst at hun slo Cornet. Få eller ingen hadde tippet dette, selv om en kollega i Eurosport, Ingrid Sørli Glomnes, faktisk spådde Townsend til 3. runde før turneringa, sier han lurt.

Også motspillere har slengt med leppa om 18-åringens uvanlige tenniskropp. Italienske Flavia Pennetta sa følgende etter en match mot Townsend i Indian Wells i mars:

- Hun er virkelig ikke godt trent. Jeg mener, du kan se det. Men hun beveger seg bedre enn du skulle tro og hun har kraft i spillet, sa Pennetta.

Storfavoritten Serena Williams er ute av French Open. Det samme er Li Na. Det betyr at verdens to best rankede kvinner allerede har forlatt grusturneringa i Paris.

JUBEL: Taylor Townsend har aldri spilt bedre tennis enn hun gjør i French Open. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
JUBEL: Taylor Townsend har aldri spilt bedre tennis enn hun gjør i French Open. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic Vis mer

- Hvem vinner nå, Krogh Sundbø?

- Nå holder jeg Maria Sjarapova som den store favoritten. Tidligere har hun uttalt at hun føler seg som en ku når hun spiller grustennis, men i år ser hun sterk ut. Jeg tror Sjarapova vinner, sier Krogh Sundbø.

I 3. runde fredag, møter Townsend formspilleren Carla Suarez Navarro fra Spania. Hun er ranket som nummer 15 i verden.

KOMMENTATOR: Sverre Krogh Sundbø kommenterer tennis på Eurosport under French Open. Foto: Lise Grønskar
KOMMENTATOR: Sverre Krogh Sundbø kommenterer tennis på Eurosport under French Open. Foto: Lise Grønskar Vis mer