Triatletenes voldsomme fremgang

Sensasjonsgjengens varsko: - Vi er klare for å ta over verden

Systematisk trening, vilje og profesjonalisme har gjort norske triatleter blant de beste i verden. I Bermuda i helga vant de trippelt.

SUKSESSLAGET: Triatlon-landslaget gjør stadig store steg fremover og er offensive i tankegangen. Her fra pressetreff i Oslo før sesongen. F.v: Jørgen Gundersen, Gustav Iden, Casper Stornes, Kristian Blummenfelt, og Lotte Miller

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SUKSESSLAGET: Triatlon-landslaget gjør stadig store steg fremover og er offensive i tankegangen. Her fra pressetreff i Oslo før sesongen. F.v: Jørgen Gundersen, Gustav Iden, Casper Stornes, Kristian Blummenfelt, og Lotte Miller Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De norske triatletene Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden sjokkerte da de tapetserte pallen i norske farger under World Triathlon Series (WTS) i Bermuda i helga.

Anført av 24 år gamle Blummenfeldt, som tok tredjeplass sammenlagt i WTS forrige sesong, befinner plutselig det unge norske landslaget seg helt i verdenstoppen. 21 år gamle Stornes og Iden har fulgt i fotsporene hans, og på Bermuda fikk de sitt virkelige gjennombrudd.

- Jeg tror ikke mange trodde dette for fire år siden, men nå er vi her og er klar for å ta over verden, sa Gustav Iden etter løpet.

Til Dagbladet utdyper han:

- For noen år siden visste ingen hvem vi var, og vi er ikke best ennå, men vi kommer sterkere fra år til år og har gjort store framskritt på kort tid. Det har blitt lagt merke til og setter oss på kartet, sier Iden til Dagbladet.

Sportssjef Arild Tveiten skal ha mye av æren for stegene triatlongjengen har hatt de siste åra. Gjennom et godt samarbeid med Olympiatoppen og innføring av den norske landslagsmodellen, hvor de beste utøverne er samlet, samt mer høydetrening, har helt tydelig gitt positivt utslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer