Sensasjonslaget må starte forfra

IK Våg utfordret Larvik om håndball-tronen i Norge, men rakner når Lunde-tvillingene og to til fra førsteoppstillingen forsvinner etter sesongen.

Vågs to landslagsspillere - tvillingene Kristine og Katrine - har nå gitt klubben en endelig bekreftelse på at de ikke spiller for dem neste sesong. De er så godt som klare for danske Aalborg.

- Foreløpig vil vi bare bekrefte at vi har sagt nei til Våg neste sesong. Hvem som blir ny klubb, vil vi ikke si noe om foreløpig, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Jentene hadde fortsatt to år igjen av sine kontrakter med bydelsklubben i Kristiansand, men benytter seg av en klausul som sier at de kan gå gratis til en utenlandsk klubb.

- Har forståelse

- Vi har forståelse for at de ønsker å spille i en klubb og liga hvor de kan tjene bra med penger på idretten sin. Derfor er det ingen sure miner fra vår side, sier klubbens daglige leder, Jan Øystein Berge til Dagbladet.

Og legger til:

- Hadde vi drevet med fotball, kunne vi fått 20 millioner for hver av Lunde-jentene. Nå sitter vi igjen med ingenting. Sånn er det i håndballen.

Bakspiller Kristine Lunde fikk sitt internasjonale gjennombrudd under håndball-VM i Kroatis tidligere i måneden, mens Katrine Lunde i øyeblikket er rangert som Norges tredje beste keeper, etter Cecilie Leganger og Heidi Tjugum.

Egenrekruttering

For Våg blir det umulig å finne like gode erstattere uten å bruke masse penger. Det har de ikke råd til. På toppen av tapet av to landslagsspillere må de neste år også klare seg uten to til fra førstesekseren:

Bakspiller Elise Alsand legger opp. Og det er store sjanser for at strekspiller Bodil Flo Berge forsvinner. Hun er ønsket av nettopp Larvik - men hvor hun spiller neste sesong vil først og fremst avgjøres av hvor hun får praksisplass i politiet.

Erstatterne skal Våg i hovedsak hente fra egne rekker.

Junior-semi

- Det gror godt i Våg. Blant annet er vi i semifinalen i junior-NM. Men det tar litt tid å bygge opp de unge jentene. Neste år skal vi være fornøyde om vi havner et sted rundt midt på tabellen. Så man kan egentlig si at vi nå må starte helt forfra igjen, sier Jan Øystein Berge.

Våg er laget som i år har vært nærmest Larvik. De ble nummer to i grunnspillet - etter å ha vunnet alle kampene bortsett fra mot nettopp Larvik.

Med Våg borte fra toppen blir serien mer forutsigbar igjen. Nå står Nordstrand tilbake som det eneste laget som er i stand til å yte Larvik nevneverdig motstand i Norge.

30. desember møtes de to klubbene i NM-finalen i Oslo Spektrum.

FORSVINNER: IK Vågs to landslagsspillere Katrine (t.v) og Kristine Lunde bekrefter nå at de forlater klubben etter årets sesong. Men spilleravgangen slutter ikke der: I tillegg forsvinner to til fra klubbens førstesekser. Neste år innstiller årets overraskelseslag seg på en plass rundt midten av tabellen.